Horoskop: kako ljubiti škorpijona

Škorpijoni veljajo za strastne, skrivnostne in čustvene posameznike, tako pa se obnašajo v razmerju.

28.12.2018 ob 10:26

par_seksi_moski_zenska_micna.jpg

Škorpijone spremlja sloves nekoliko zadržanih, skrivnostnih posameznikov, ki se jim ni dobro zameriti. So namreč maščevalni in nikoli ne pozabijo krivic. Kakšni pa so v zvezi, razkriva Cosmopolitan.

S kom se najbolje ujemajo?

Najbolje se škorpijon ujema z rakom. Oba sta vodni znamenji, zato sta kompatibilna po naravi ter visoko cenita zaupanje in intimnost. Tudi z devico se škorpijon lepo sklada, kajti nobeno drugo znamenje ni tako predano ljubezni in ko škorpijon dojame, da devica ljubi brezpogojno, tvorita super močno povezavo.

A škorpijona ni lahko ljubiti, je namreč nekakšno paradoksalno znamenje: po naravi so rojeni v tem ozvezdju stabilni, zvesti, predani, velikokrat trmasti in neomajni, ker je osnovni element voda, pa njihova čustva derejo kot reka in strasti jim velikokrat zameglijo razum.

Vrelo pod hladnim površjem

Škorpijonu vlada Pluton, planet sprememb in preobrazbe, veliko vlogo pri njem igra tudi Mars, planet akcije ter energije. Ta kombinacija je kriva za pregovorno skrivnostnost rojenih v tem znamenju, saj ustvarja neizmerno energijo, ki kot lava vre pod navidezno hladnim površjem.

Rojeni v tem ozvezdju so eni najbolj intimnih posameznikov in v razmerju prisegajo na vse ali nič. Ko torej škorpijon nekoga spusti v svoje srce, mu je predan za vedno.

Zmenki so nekaj posebnega

Kod rečeno, se pod na videz hladnim in zadržanim površjem škorpijona skriva neizmerna energija. Zanj ni tabujev, on je noro čustven, premore veliko psihološko globino in je hkrati dokaj zvit.

Škorpijona ni mogoče hitro spoznati, kajti skriva nešteto globokih kotičkov, ki jih ni pripravljen hitro razkriti, zato je vsak zmenek z njim priložnost za spoznavanje nove, še nepoznane plati osebnosti.

Počasi in previdno

Škorpijon prisega na brezpogojno predanost. Ker ga je vedno strah sodb drugih, je nekoliko negotov in druge le težko spusti v bližino.

Prvih nekaj zmenkov zanj predstavljajo nekakšen test, na katerem se želi prepričati, ali si nekdo res zasluži njegovo srce. Velikokrat subtilno zastavlja psihološke naloge in preizkuša morebitnega kandidata.

In le, če ta teste bolj kot vede nevede opravi, lahko stopi korak naprej. Prav tako se škorpijon ne bo nikoli zavezal nekomu, za katerega meni, da ga ne pozna dobro. Kajti le dobro poznavanje ustvarja pogoje za popolno zaupanje, brez tega pa škorpijon ne more in noče osnovati zveze.

Bolečine nikoli ne pozabi

Ker v njegovem značaju veliko vlogo igra Mars, planet vojne, svojo ljubezen ščiti in varuje za vsako ceno. V resnici bi le težko lahko našli nekoga, ki je tako predan, zavzet, strasten, zaščitniški in zvest, kot je škorpijon.

On je v zvezo pripravljen vložiti vse in čeprav se zadeva na koncu morda ne obnese, bivšega ljubimca, ki je po horoskopu škorpijon, nihče nikoli ne pozabi.

V sporih je rojen v tem ozvezdju tako samozaščitniški, kot pravi škorpijon. Tedaj namreč prideta na plano njegov temačen značaj in samoohranitveni nagon.

Čeprav ne razkrije hitro, kaj v resnici čuti in misli, skozi igrice in manipulacijo brez pomisleka uniči nasprotnika ter dokazuje svoj prav in s psihološko spretnostjo dokaže, da se z njim ni pametno igrati.

Pregovorno ljubosumje

Škorpijon lahko ljubi le, kadar je povsem prepričan, da mu druga stran topla čustva v enaki meri vrača.

Prav tu se velikokrat zatakne, kajti po naravi je ljubosumen, premore neizmerno željo po nadzoru, kar je najpogosteje jabolko spora v zvezi z njim. Na srečo se večina rojenih v tem znamenju tega zaveda in vsaj do neke mere nadzoruje svoje vzgibe.

Kadar pa je ljubosumje upravičeno, tedaj tistega, ki je škorpijona prizadel, ne čaka prav nič lepega.

Zaupanje in predanost na prvem mestu

S škorpijonom je mogoče zvezo osnovati le, če se mu povsem odprete. Dvom in čustvene igrice zavoha že na daleč in z nekom, ki ne misli resno, preprosto noče imeti opravka. Kratka, bežna razmerja pri njemu ne pridejo v poštev. On prisega na trdne, trajne odnose s človekom, ki mu lahko povsem zaupa in ki je pripravljen brezpogojno zaupati njemu.

V kolikor začuti, da lahko podre vse zidove okoli srca, je ljubezen z njim močna, polna čustvene drame in strasti ter nikoli dolgočasna. Skratka, razmerja s škorpijonom nikoli nihče ne pozabi.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Horoskop: V teh šestih astroloških znakih so rojeni najslabši šefi ali pa Horoskop: Trije znaki, ki ne marajo praznikov

Priporočamo tudi: Horoskop: 5 najbolj odločnih, pogumnih in neustrašnih astroloških znakov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)