Horoskop: 5 najmanj zgovornih znakov

Govorijo, kadar imajo res kaj pametnega za povedati. In kadar imajo občinstvo, ki jih je pripravljeno pozorno poslušati. Sicer so raje tiho.

2.12.2018 ob 5:47

par_zmenek_ledena_kava_lokal_micna.jpg

Povedali smo, kateri so najbolj klepetavi astrološki znaki. In pošteno je, da povemo še, kateri sodijo v skupino molčečih. To si tisti, ki govorijo le, kadar jih kdo nekaj vpraša, ne silijo v ospredje in so raje v senci bolj zgovornih.

Morda zato, ker raje samo poslušajo, ker niso ravno samozavestni ali ker verjamejo, da kdor molči, desetim odgovori. Ne glede na razloge za njihovo molčečnost Your Tango raziskava, v katerih astroloških znakih so rojeni najmanj zgovorne osebe.

Škorpijon

Škorpijoni cenijo zasebnost. Zato tedaj, ko vsi okoli rojenih v tem ozvezdju delijo pikantne podrobnosti iz življenja, molčijo. Nočejo povedati preveč. Predvsem ne ljudem, ki jim ne zaupajo povsem. Prav tako se škorpijoni raje učijo s poslušanjem drugih in pridno beležijo vse, kar slišijo. Pa čeprav samo v spomin in ne na list papirja.

Kajti nikoli se ne ve, kje, kdaj in od koga bo prišla informacija, ki jo bodo nekoč lahko s pridom uporabili. Res je, škorpijoni so skrivnostni, zadržani in zato se pogosto zdijo nenavadni. Lahko bi rekli kar čudni.

A dejstvo je, da oni ne čutijo nobene potrebe po tem, da bi govorili samo zato, da bi jih drugi sprejeli. Govorijo, kadar imajo res kaj pametnega za povedati. In kadar imajo občinstvo, ki jih je pripravljeno pozorno poslušati. Sicer so raje tiho.

Kozorog

Včasih kozorog le težko uskladi misli in besede. Zato velikokrat izpade grob, čeprav to ni njegov namen. Ali nekaj pove tako, da ga drugi ne razumejo.

Preden odpre usta, raje temeljito razmisli. De ne bi koga prizadel ali užalil. Ali da se zaradi besedne nespretnosti kdo ne bi iz njega norčeval. Prav to, da bi bil nekomu v posmeh, je zanj največja bojazen.

Rak

Tudi raki se raje dobro pripravijo, preden spregovorijo. In si zamislijo vsa mogoča vprašanja poslušalcev ter razmislijo kako bi nanje ogovorili. Rak je rad pripravljen na vse. A vsi niso pripravljeni čakati, da bo vendarle odprl usta.

Poslušalci kaj lahko postanejo nestrpni in pogovor speljejo po svoje, rak pa zato izvisi. In obmolkne. In je v očeh drugih videti tih, sramežljiv ter neopazen.

Bik

Biki so misleci. Zadeve dolgo premlevajo pri sebi, včasih traja in traja, da misli, ideje ter zaključke vendarle ubesedijo. Vendar to ne pomeni, da končno le ne pridejo do besede.

Kajti biki so tudi trmasti. Čeprav res ne govorijo pogosto tedaj, ko so prepričani, da morajo z drugimi deliti svoje misli, zagotovo najdejo pravo priložnost, da pridejo do besede. Niso klepetavi, a ko spregovorijo, jih je nedvomno vredno poslušati.

Devica

Čeprav so device pogosto molčeče, so še kako prisotne. One opazujejo vse okoli sebe. Kaj se dogaja, kaj nekdo počne, kaj govori in tako zavzeto zbirajo informacije. Rade se učijo, širijo obzorja, a govorijo le tedaj, ko se jim zdi to vredno.

Ko imajo rešitev za težavo ali odgovor na vprašanje niso tiho. Kadar so obdane s širšo množico, vedno čakajo na pravo priložnost. V pogovoru ena na ena pa je zgodba povsem drugačna. Tedaj vsak njihov sogovornik spozna, da device niso molčeče v čisto vseh situacijah.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Kaj storiti, ko smo v razmerju, a se zaljubimo v nekoga drugega? ali pa Horoskop: 5 znamenj, ki najbolj klepetajo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)