9 srečnežev o tem, kako veš, da imaš ob sebi sorodno dušo

Odnos s sorodno dušo je veliko več, kot zgolj romantika.

24.5.2018 ob 5:31

sorodna_dusa_dokazi_micna.jpg

Mnogi sicer dvomijo v koncept sorodne duše: jo je v sedmih bilijonih ljudi, kolikor nas živi na Zemlji, sploh mogoče najti? Obstaja samo ena ali jih je več? Je sorodna duša lahko le intimni partner, ali je to lahko tudi dober prijatelj, sestra, brat?

A kljub tem dvomom obstajajo posamezniki, ki so prepričani, da so svojo našli. Kaj pa jih je prepričalo v to, da so res srečali sorodno dušo, so povedali za Huffington post.

Občutki pomirjenosti, sproščenosti in zadovoljstva

"Ranyja sem spoznala na strani za spletne zmenke in pred prvim dejanskim zmenkom sem bila živčna. Dejstvo, da bom srečala tujca z interneta, je v meni zbujalo nemalo strahu. A takoj, ko sem ga zagledala v živo, se mi je zdel domač, znan in ob njegovi prisotnosti sem v sebi začutila mir. Zdelo se mi je, da se je za nekaj trenutkov ustavil čas, slišala sem svoje srce in videla lahko samo njega. Vsi dvomi, ki so se v meni glede sorodnih duš porajali pred tem, so se v trenutku razblinili." Ahley, 33 let.

Medsebojno dopolnjevanje zaradi razlik

"Da je moje tedanje dekle in sedanja soproga moja sorodna duša sem spoznal v premnogih situacijah, ko sta se najina, sicer različna značaja, združila in sva lahko prav zaradi razlik drug drugega dopolnjevala ter vzpostavljala nekakšno ravnovesje. Gre za občutek, ki je skoraj nadrealističen in se ga ne da opisati. Občutek, da dva različna pola tvorita popolno celoto." Ralph, 35 let.

Preprosto pravi občutek

"Preden sem spoznala svojo sorodno dušo, vanjo nisem verjela. S prijateljicami sem potovala po Evropi. Popivale smo v baru, ko je k meni pristopil moški in me vprašal, če bi šla z njim na poroko prijatelja. V mislih sem slišala svojega terapevta, kako mi prigovarja, naj v življenju izkoristim vsako priložnost in zato sem pristala. Zjutraj sem dejanje obžalovala. A le do njegovega klica. Povedal mi je, da je prijatelja že obvestil o tem, da bo pripeljal spremljevalko in me vprašal, kaj bi na sprejemu rada jedla: piščanca, govedino ali ribo. Takšna pozornost me je presenetila. Šla sem z njim na poroko, odlično sva se ujela, dobila sem občutek, da je to to in ostalo je zgodovina. Že deset let." Christy, 36 let.

Enake vrednote

"Poleg tega, da sva bila zaljubljena do ušes, sta se ujemala tudi najina pogleda na življenje, delila sva si podobne norme, pričakovanja, imela sva podobne cilje. Skratka, več časa, kot sva preživela skupaj, bolj sem spoznavala, da je on moja ena in edina sorodna duša.« Amanda, 34 let.

Sposobnost čutiti bolečino drugega

"Vedela sem, da je moja sorodna duša, ko je njegova bolečina postala moja. Obiskovala sva isto fakulteto in veliko sva se pogovarjala o najinih družinah. Nekoč mi je zaupal, da je nekdo, ki mu je izjemno blizu, moral v bolnišnico. Videla sem, kako močno je vznemirjen in zaskrbljen in zvečer sem bruhnila v jok ter prosila višje sile, naj se vse dobro konča, da on ne bo več trpel. Spoznanje, da me za njegovo družino, za ljudi, ki jih tedaj sploh še nisem poznala, skrbi tako močno, kot za mojo lastno družino, je bil zame dokaz, da do njega gojim res močna čustva." Holly, 29 let.

Električna napetost med dotiki

"Ko srečaš sorodno dušo, so čustva neizmerna. Energija ob dotiku preplavi celo telo, v resnici se občutkov ne da opisati, a tisti, ki jih je deležen, jih nedvomno zazna in prepozna. Tudi sama sem jih, ko sem spoznala svojega sedanjega soproga. Že samo med držanjem za roke naju je navdajala neizmerna energija. To čutiva še danes, čeprav sva poročena že pet let." Jodi, 30 let.

Težave v zvezi samo okrepijo odnos

"Ne strinjam se s tem, da v odnosu dveh sorodnih duš ni vzponov in padcev, strinjam pa se, da jih, kadar je povezava res močna, dva lahko uspešno premagujeta in so prav padci, spori, nestrinjanja tisti, ob katerih se odnos še bolj krepi in raste." Jacob, 31 let.

Več kot romantika

"Sorodna duša je moj najboljši prijatelj. Je moj sotekmovalec. Je tisti, ob katerem sem lahko vedno sproščena, včasih malo nora in mi pred njim ni treba skrivati nobene plati moje osebnosti. Vesela sem, da sem našla nekoga, ki nedvomno je moja sorodna duša." Jordan, 27 let.

Osvajanje pomembnih življenjskih lekciji

"Sorodna duša je največji učitelj. Nekdo, ki te izziva, te spodbuja, te včasih spravi ob pamet, v tebi prebudi najgloblja čustva ter skrite sposobnosti. Nekdo, ki te nauči ceniti lastne vrednote, ti odkriva pravo vrednost ter te ozavešča, kaj si želiš in česa v ljubezni nočeš. Na žalost nekateri razmerje s sorodno dušo končajo prav zato, ker ne prenesejo vseh izzivov, ki jih odnos z njo prinaša. A tisti, ki v zvezi vztrajajo, postajajo vse boljši kot posamezniki in kot partnerji v intimnem odnosu." Sally, 26 let.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)