8 tvojih erogenih con, ki bi jih on moral spoznati

Seksologi pravijo, da moški na področju ženskih erogenih con tavajo v temi.

4.6.2018 ob 9:59

par_ljubezen_strastjpg.jpg

Nedavna anketa Eve Appeal, britanske organizacije za ginekološke raziskave, ki je vključevala 1000 pripadnikov močnejšega spola je postregla z več kot zanimivimi rezultati. V njej se je namreč izkazalo, da moški ne vedo prav veliko o ženskem telesu.

Zanje je to še vedno v meglo zavito področje. Tudi, kar zadeva erogenih con se niso najbolje odrezali. "Prav neverjetno je, kako so na tem področju neozaveščeni," je za The Journal of Sexual Medicine povedal avtor študije, seksolog Dany Cordeau in z namenom razsvetliti zadeve za Women's Health nanizal osem erogenih con, ki bi jim oni obvezno morali posvečati pozornost. 

Ustnice

Že nežen dotik tega dela telesa v možganih aktivira s spolnim poželenjem povezane centre. Naj bo z ustnicami, prsti ali jezikom, vsaka stimulacija ustnic njej prinaša boljšo spolno izkušnjo.

Vrat

Kot je povedal Cordeau, je to področje telesa prekrito s tanko kožo, v njej pa se skriva ogromno živčnih končičev, ki se odzovejo že na najblažje dotike, nežno sapo, poljube. Zato upoštevaj nasvet seksologinje Carol Queen in ga spodbudi, da bo razvajal tvoj vrat tik pod lasiščem. Prav to je izjemno erotično področje.

Bradavice

Dokazano je, da se ob stimulaciji bradavic v možganih aktivirajo isti centri, kot med stimulacijo genitalij. V tem tiči tudi razlaga dejstva, da nekatere pripadnice nežnejšega spola lahko doživijo orgazem že zgolj z razvajanjem prsnih bradavic.

"Tu do dobrodošli nežni, do srednje močni pritiski, sesanje bradavic in poljubljanje teh," svetuje strokovnjakinja za seks in razmerja, Emily Morse. Lahko jih razvaja tudi z različnimi temperaturami, sprva z ledom in nato s toplim voskom, pazita le, da ne bosta pretiravala s temperaturo in tako namesto prijetnih, priklicala neprijetne občutke.

Klitoris

Ker se na njem nahaja več kot 1000 živčnih končičev, je ščegetavček najobčutljivejši kotiček tvojega telesa. Res je, številne pripadnice nežnejšega spola brez stimulacije tega ne doživijo orgazma, vendar pa ne samo, da dotiki so, pomembno je tudi, kakšni so.

Naj se ga ne loti takoj, najprej naj se tvoje telo malo segreje in pripravi na nadaljne dejanje. Gibi naj bodo sprva nežni, do srednje močni, krožni, lahko uporablja prste, jezik ali igračko, šele nato naj se zadeve stopnjujejo v intenziteto in hitrost, ki ti pričara največje užitke.

Zadnjica

"Poleg masiranja in rahlih ali intenzivnejših udarcev po tem delu telesa, večina žensk uživa tudi v analni predigri," je prepričana spolna terapevtka Amie Harwick. Analna odprtina je po njenih besedah prekrita s številnimi živčnimi končiči, prav v tem pa tiči odgovor na vprašanje, zakaj je zaželjena njena stimulacija.

"Vendar brez prave količine lubrikanta nikar," opozarja Morsova. "Počasen začetek, krožna masaža s prsti in če so odzivi telesa pozitivni, lahko tudi penetracija s prstom. Sicer naj ostane pri zunanji stimulaciji."

Ušesa

Ušesa so bogato posejana z živčnimi končiči in zato močna erogena cona, ki se odziva na sesanje, poljube in drugačno stimulacijo, tudi nežne ugrize, meni Qeenova in dodaja, da je razvajanje ušes zlasti učinkovito, če so ta prebodena in okrašena z uhani. 

Vagina

Super občutljiva koža na tem področju telesa se odziva na vsak dotik, pa naj bo s toplimi prsti, vlažim jezikom ali nežnim vibratorjem. Zaželena in priporočljiva je tako zunanja kot notranja stimulacija ter razvajanje delov telesa v neposredni bližini. Med stimulacijo vagine se sproščajo velike količine hormona prolaktina, ki krepi občutke in poveča spolno zadovoljstvo.

Areole

Koža okoli prsnih bradavic morda res ni tako bogata z živčnimi končiči, kot same bradavice, zato so na njej dobrodošli nekoliko močnejši prijemi, rahlo ščipanje in grizljanje, stiskanje in drugačne oblike draženja.

Prav posebej prijeten občutek ti bo, po mnenju Queenove pričaral, če jih bo masiral z dvema prstoma, z jezikom ali usti pa razvajal tvoje bradavice. Sedaj torej veš, kaj mu moraš namigniti naslednjič.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)