Za moške: 7 ženskih erogenih točk, na katere se morate pogosteje spomniti

Zvezde predigre niso samo bradavičke in klitoris.

7.7.2018 ob 3:50

moski_zenska_seks.jpg

Klitoris je krasen vstop do užitkov. Prekrit je s številnimi živčnimi končiči in njegova stimulacija mnoge pripelje do velikega O. Potem so tu bradavičke, še ena močna erogena cona tako moških, kot žensk.

Kaj pa tiste, manj očitne in zato (pre)večkrat neupravičeno spregledane?

Katerim delom telesa bi vaš dragi med predigro ali med seksom moral namenjati več pozornosti, niza spolna terapevtka Vanessa Marin. Sledeče so po njenem mnenju velikokrat zapostavljene. Naj se to spremeni še nocoj.

Predel tik pod zadnjico

Gre za del telesa, kjer ste stegno spremeni v zadnjico. Kot pravi Marinova, je stimulacija tega lahko odlična predigra. Kadar se oralno igra z vašim ščegetavčkom, mu diskretno namignite na predel, ki ga lahko razvaja z jezikom ali prsti, ga poljublja ali liže, ter se hkrati ali kasneje posveti tudi bolj očitnim točkam veselja.

Koža pod dojkami

Dojke in bradavičke, seveda. Te so vselej deležne prave pozornosti. Kaj pa koža pod dojkami? Nanjo večina sploh ne pomisli, kar je napaka. "Že zgolj masaža tega predela s prsti pomeni veliko razliko in prebudi neznane, a seveda prijetne občutke," zatrjuje terapevtka. Partner lahko ta del tudi poljublja in liže z dolgimi, krožnimi potezami. Koža tam je super občutljiva in kar je še bolje: nahaja se tik ob bolj očitni erogeni coni. Torej, kaj še čakata?

Zadnja stran kolen

Še ena spregledana, a močna točka, katere stimulacija pripelje do neizmernega veselja. Zadnji strani kolen se je mogoče posvečati z jezikom, poljubi ali z nežnim božanjem, prija tudi stimulacija z vibratorjem. Še nekaj idej? Razvajanje z ledenimi kockami bo pokazalo, kolikšno moč premore ta zapostavljena erogena cona. Počasnejša, kot bo stimulacija, več užitkov bo zagotovila.

Notranja stran komolcev

Marinova priporoča poljube in božanje kože na tem področju. Nekaterim to prinaša neverjetne občutke, druge ne boste preveč navdušene, tretje bo žgečkalo. A kakor koli, vredno je preveriti v katero skupino sodite.

Sramne ustnice

Res je, težko jih je spregledati, a vendar večina nanje pozabi. "Vsi se takoj lotijo klitorisa," pravi terapevtka in dodaja: "Preden ta prevzame glavno vlogo, je več kot primerno nekaj pozornosti nameniti samo sramnim ustnicam. Namignite dragemu, naj jih masira od zgornjega proti spodnjemu delu, naj uporablja ustnice, jezik ali prste, ne da bi vaše sramne ustnice pri tem razprl. Počasi naj stopnjuje pritisk, dokler ga ne boste zaželeli čutiti v svojem telesu."

Anus

"Ljudje so vse bolj odprti za analne igrice, a še vedno je področje okoli anusa dokaj zapostavljeno," je prepričana Marinova. Ne gre zgolj za penetracijo. Naj eksperimentira s prsti, ustnicami, jezikom, ne pozabita pa lubrikanta. S prsti naj rahlo pritiska na zunanjost anusa, vi se pustite presenetiti. Morda penetracija vanj ne bo tako boleča, kot ste sprva pričakovali.

Zadnji del vratu

Še eno izjemno seksi področje. "Ljudje praviloma namenjajo veliko pozornosti sprednjemu in stranskemu delu vratu, na zadnjo pa pozabijo," pravi Marinova ter svetuje: "Ulezite se na hrbet, umaknite lase in ga prosite, naj vas poljublja tik ob lasišču. Nato se lahko spusti po vašem hrbtu do predela pod vašo zadnjico in še naprej, do zadnje strani kolen. Tako boste izkoristili moč treh, praviloma zapostavljenih vročih delov telesa."

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)