Erogene točke, na katere tvoj dragi prevečkrat pozabi

V prid tvojemu užitku jim mora namenjati pozornost.

9.1.2018 ob 8:45

tocke_micna.jpg

Presenečena boš nad izsledki nove študije britanske organizacije Eve Appeal. V njej je sodelovalo 1000 pripadnikov močnejšega spola in ob zaključku se je izkazalo, da polovica moških na sliki ženskega telesa ne zna označiti vagine, kaj šele ščegetavčka. Groza!

Zdi se torej, da moškim žensko telo še vedno predstavlja veliko uganko, zato je čas, da se zadeve razjasnijo. Kajti ne samo, da je omenjeni del telesa močna erogena cona, obstaja še mnogo drugih, ki prav zaradi nevednosti ostajajo spregledane.

A ne le to, kje se nahajajo, pomembna je tudi njihova pravila stimulacija, so zapisali v publikaciji The Journal of Sexual Medicine. "Posvečanje vsem erogenim točkam vodi v aktivacijo centrov v možganih, kar med drugim prinaša izrazitejše vrhunce," je povedal vodja študije, seksolog Dany Cordeau.

Zato dragemu malo namigni, katerim delom tvojega telesa naj nameni več pozornosti. Jih poljublja, boža, masira ali kako drugače stimulira. Le pozabiti nanje ne sme.

Ustnice

Že rahel poljub nanje je dovolj, da se v možganih prebudijo centri, ki so tesno povezani s strastjo. Preden v glavno vlogo stopi jezik, naj po tvojih polzi z blazinicami prstov, jih posuje z nežnimi poljubi, naj jih razvaja z mehkim peresom, svojo sapo ali kako drugače. Pomembno je le, da so začetki čutni in ne pregrobi. Za strastne poljube bo čas kasneje.

Vrat

Prekrit je s tanko kožo, v kateri je nešteto živčnih končičev, ki se odzovejo že na najblažje dotike. Da, tudi na sramežljive poljube ali že zgolj njegovo sapo. "Naj se zlasti posveti tvoji zadnji strani vratu, tik pod lasiščem, saj ta del velja za izjemno erotično točko," priporoča seksologinja Carol Queen.

Bradavičke

Ob igranju z njimi se v možganih aktivirajo isti centri, kot so dejavni med masturbacijo. "Nežni do srednje močni, nikakor pa ne pregrobi dotiki so tu več kot dobrodošli, zato nakaži dragemu, naj tvojim bradavičkam nameni dovolj prave pozornosti," svetuje strokovnjakinja za razmerja Emily Morse.

"Lahko jih razvaja tudi z različnimi temperaturami. Naj po njih počasi polzi s kocko ledu, nato pa jih posuje s toplimi poljubi ali, če hočeta še korak dlje, z voskom. Pazita le, da ne boš utrpela opeklin, vendarle gre za izjemno občutljivo področje" opozarja Queenova.

Ščegetavček

Glede na to, da je na njem več kot 1000 živčnih končičev, velja za najbolj občutljiv del ženskega telesa. Dejstvo je, da je njegova stimulacija praviloma ključna za tvoj orgazem. Preden sploh pomisli na penetracijo, naj ga razvaja s prsti ali jezikom, s krožnimi, sprva blažjimi in nato vse bolj intenzivnimi prijemi. Lahko si pomagata tudi s katero od igračk, pomembno je, da na ta del telesa ne ti in ne on nikoli ne pozabita.

Zadnjica

"Poleg masiranja in bolj ali manj intenzivnega šeškanja po zadnji plati, veliko žensk prisega na katero od oblik analnega seksa," je prepričana spolna terapevtka iz Los Angelesa, Amie Harwick. Na analni odrtini je nemalo živčnih končičev, katerih stimulacija privede do intenzivnih orgazmov in prav v tem tiči odgovor na vprašanje, zakaj je ni pametno med seksom zanemariti.

"Seveda je pri takšnih igricah obvezna primerna količina lubrikanta," opozarja Morsova in dodaja, naj se stimulacija tega predela začne s krožnimi gibi, ki bodo sprostili mišice in jih pripravili na penetracijo. Glavno vlogo pri njej naj sprva igrajo njegovi prsti ali primerne igračke, šele nato naj na vrsto pride penis. Predpriprava in potrpežljivost sta pri tej obliki spolnega odnosa na prvem mestu.

Ušesa

Veljajo za eno najpogosteje spregledanih erogenih con, ki pa se ob pravilnih dražljajih znatno odzove in začini občutke v postelji. "Poljubi po robovih uhljev, polzenje po njih z jezikom ali drobni ugrizi so zlasti učinkoviti pri tistih, ki imajo prebodena ušesa," meni Queenova in dodaja, da so zaradi drobnih luknjic ta še občutljivejša na erotične in zapeljive dražljaje.

Vagina

Prekrita je z izjemno tanko in občutljivo kožo, ki je dovzetna za dotike ter vibracije, medtem, ko imajo notranji predeli raje stimulacijo v obliki pritiska in krožnih gibov. Razvajanje tega dela telesa med drugim povzroči nastajanje hormona prolaktina, ki znatno okrepi vzburjenje in zagotavlja močnejše odzive na vroče dražljaje.

Areole

V temni koži, ki obdaja tvoje bradavice, res ni toliko živčnih končičev, kot na samih bradavičkah, zato ta del telesa prenese nekoliko močnejše prijeme. Tudi v obliki ščipanja in bolj grobega sesanja. Naj s prsti objame tvoje bradavice in jih na robovih areole močneje stisne ali masira.

To je še ena erogena cona, ki ob pravi pozornosti zagotavlja izjemne občutke in ki nikakor ne bi smela ostati zanemarjena.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)