8 pripomočkov, ki nikakor niso za samozadovoljevanje

Nikar ne tvegaj.

7.11.2018 ob 4:10

penis_masturbacija_samozadovoljevanje_pripomocki.jpg

Ko si v postelji sama in se bližaš orgazmu, roka pa ne zadostuje več, ti pride na misel marsikateri pripomoček, s katerim bi lahko izboljšala tehniko ter izvedbo. A bodi previdna, kajti vse tisto, kar se ti zaradi oblike ali česa drugega zdi na moč primerno, ni vselej dobrodošlo.

Si lahko kreativna? Vedno, a pred domiselnost postavi varnost.

In da bi ta bila lažje dosegljiva, je urologinja Dana Rice skupaj z ginekologinjo Sherry A. Ross za Cosmopolitan oblikovala seznam najbolj neprimernih nadomestkov seksi igračk. Kaj torej v vagino ne sodi?

Hrenovke

Kot opozarja Riceova, je na surovem mesu pogosto prisotnih veliko bakterij in te tedaj, ko s hrenovko tešiš drugačne, od kulinaričnih užitkov, zlahka zaidejo na področje vagine. 

Masturbacija s hrenovkami ali drugimi podobnimi poslasticami znatno poveča tveganje za bakterijske in glivične okužbe spolovil ter za infekcije sečil, saj lahko neprijazni mikroorganizmi zaidejo vse do sečnega mehurja.

Kumare, korenje ali katerikoli drug plod narave falične oblike

Tudi tu velja enako opozorilo, kot pri hrenovkah, meni urologinja. Na njih so pogosto prisotne bakterije, ki se prenesejo na občutljivo vaginalno področje.

Poleg teh so tu še različni pesticidi in kemikalije, ki na pridelke pridejo med samo vzgojo ali skladiščenjem, ter na intimnih predelih lahko izzovejo alergije ali druge neprijetne odzive.

Plastični kozarci in plastenke

Tudi pri uporabi teh velja opozoriti na tveganje z okužbami z na njih prisotnimi bakterijami.

Ob tem Rossova dodaja, da se je pri svojem delu že srečala s primeri, ko so ti pripomočki zašli pregloboko v anus ali vagino in jih uporabnice niso mogle same odstraniti.

Kot da vse to ne bi bilo dovolj, pa obstaja še tveganje, da plastika poči in poškoduje nežne vaginalne stene. 

Flomastri

Riceova pravi, da skrb pri njej vzbujajo vsi trdi predmeti, kot so denimo flomastri:

"Med zagreto masturbacijo kaj lahko poškodujejo notranjost vagine, prav tako niso redki primeri, ko med samozadovoljevanjem s temi pripomočki v nožnici ostane pokrovček in so zato tudi s tega vidika velik ne." 

Ročaj metle ali drugi leseni predmeti

 "Znova: gre za trd predmet in kot takšen lahko znatno poškoduje vaginalne stene," opozarja urologinja.

Obstaja pa še ena negativna plat in sicer je les dokaj porozen material ter so na njem velikokrat mikroorganizmi, ki v notranjosti nožnice privedejo do resnih okužb.

Kodralnik za lase

Če že, poskrbi, da bo ugasnjen. Prav tako je ta pripomoček praviloma preširok in lahko pretirano razdraži notranjost vagine.

Orodja, kot so izvijači, ročne svetilke in podobno

Povsem očitno je, da gre za trdo, pogosto ostro orodje, ki nima v vagini česa iskati. Riceova pravi, niso redki primeri, ko takšni pripomočki ali delčki njih (baterije) ostanejo v vagini in je za odstranjevanje potrebna zdravniška pomoč.

Sherry ob tem dodaja, da so na orodju pogosto prisotni umazanja, olja in druge snovi, ki nanje pridejo med delom ali hranjenjem v garaži. Kombinacija tega je lahko vzrok za resnično nočno moro.

Sveče in mila

Dišeče, običajne sveče in mila prav tako ne sodijo v vagino, saj njej lahko izzovejo draženje in alergijske reakcije.

"Ti pripomočki so problematični že za zunanjo stimulacijo klitorisa, saj porušijo naravno ravnovesje bakteriji in kislost vagine, v njej pa res nimajo česa iskati," svari ginekologinja.

Na splošno

Obe strokovnjakinji menita, da je na voljo ogromno spolnih igračk po dostopnih cenah in da razne improvizacije pri masturbacijo niso ne potrebne in ne na mestu.

Vendar je tudi pri uporabi za to namenjenih izdelkov pozornost treba namenjati njihovi čistoči in vzdrževanju, ter tudi materialom, saj nekateri lahko povzročijo alergije in draženje.

Ob sumu na vaginalne ali okužbe sečil takoj obišči zdravnika in če meniš, da na seznamu prepovedanih pripomočkov za solo zabavo kaj manjka, urologinja in gibekologinja svetujeta sledečo filozofijo: vse, kar se segreje, sveti, ima okus, vonj in je trde teksture, je velik ne.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 20 lastnosti žensk, ki moške res odbijajo ali pa 7 napak v postelji, ki vam uničujejo seks

Priporočamo tudi: Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)