8 idej za po seksu, ki bodo okrepila vajino povezanost

V nobenem primeru ne kar zaspati.

22.8.2018 ob 3:40

ljubec_par_razvajanje_ljubezen.jpg

Res je nežno šepetanje po strastnem dejanju dobrodošlo, a vendar lahko počneta še kaj drugega in tako okrepita spolno energijo ter povezanost. Kajti pri telesni ljubezni ni pomembno le, kaj se dogaja pred in med njo, temveč tudi, čemu se predajata po njej.

Poglejte si ideje, s pomočjo katerih boste zadeve ohranili vroče. Niza jih seksologinja ter spolna terapevtka Jess O'Reilly in strokovnjakinji nedvomno moramo verjeti.

1 Zmasirajte ga

To, da je masaža odlična predigra, ki prebudi strasti, že veste. A tudi tista, ki sledi spolnemu aktu, je lahko še kako intimna, z njo pa dragemu sporočite, da je ljubljen in sprejet, ter da si tudi potem zasluži vso vašo pozornost.

Poleg tega se med njo v telesih obeh sprošča ogromno kemikaliji, kot je hormon serotonin, ki še kako pripomore k večji povezanosti tako na seksualni, kot na neseksualni ravni.

2 Drug drugega nahranita

Kdo pravi, da morata vedno jesti v oblekah? Nekaj povsem drugačnega bo, če se bosta z izbrano hrano razvajala po akciji med rjuhami. Hranita drug drugega z rokami, okrepita intimo, hkrati pa si povrnita pravkar porabljeno energijo.

3 Razvajajta se s po-igro

Res je predigra ključna za dobro spolno izkušnjo, vendar razvajanje ne sodi le v uvod. Ste pomislili, da bi se tudi potem, ko oba doživita veliki O, še malo izdatneje crkljala in tako z dotiki izrazila čustva, ki vaju prevevajo tedaj, ko se telesi umirjata? Poskusita, zagotovo ne bosta obžalovala.

4 Berita drug drugemu

Branje drug drugemu je še en od načinov, s katerim okrepita občutke povezanosti ter intime. In ker bosta tako prebrala isto knjigo, bosta o njej lahko odkrito debatirala ter ostala na isti valovni dolžini tudi, ko bosta že vstala iz postelje. Nedvomno dober učinek za vajin odnos. Premišljeno izberita čtivo.

5 Dihajta skupaj

Tesno objeta uskladita dihanji. Študije kažejo, da se pri parih, ki ob izdatnem telesnem stiku dihajo sinhrono, uskladi tudi bitje src, kar po nekaterih teorijah izjemno poveča empatijo ter povezanost.

6 Privoščita si kopel

V topli vodi ob mehurčkih in svečah podaljšajta vajin skupni čas. Razvajajta se in si dovolita pokazati, kako čustveno ranljiva sta po zaključku dejanja. Učinek na zvezo bo izjemen.

7 Pohvalite ga

Pohvala partnerja v zločinu tik po seksu bo nedvomno pripomogla k temu, da se bodo njegova čustva do vas še okrepila. Ob komplimentih se ne bo počutil dobro le on, temveč se boste ob njegovih odzivih tako počutili tudi sami. Gre za učinek hormona oksitocina, ki bo v telesih obeh obeh v trenutku znova narastel in imela se bosta še raje.

8 Privoščita si ponovitev

Če obema prija, si privoščita ponovitev. On še ni pripravljen? Sezite v predal po tisto igračko in naj se vam pridruži, ko bo zbral dovolj moči… Zagotovo vam ne bo treba dolgo čakati.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 8 opozorilnih znakov, da zakon ne bo trajal ali pa Jasni dokazi, da imata čudovit odnos


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)