7 skrivnosti parov, ki imajo odličen seks

Posnemajta jih in bo tako tudi vajino.

6.5.2018 ob 4:55

par_spolnost_micna.jpg

Pari, ki se, čeprav so že dolgo skupaj, lahko pohvalijo z zavidljivim spolnim življenjem, upoštevajo nekaj preprostih pravil, zaradi katerih je pri njih v spalnici vselej vroče. Kajti dobro se zavedajo, da samo od sebe nič ne deluje dobro, zato se trudijo in tako delujejo dobremu razmerju v prid.

Komunicirajo

V zvezah, kjer partnerja odkrito komunicirata o vsem – o težavah, željah, idejah, pričakovanjih in znata drug drugemu prisluhniti ter nuditi oporo, so postavljeni trdni temelji za dobro spolno življenje. Odkrita komunikacija namreč pozitivno vpliva na vse, tudi na seksualno plat razmerja.

Izražajo čustva

In si vsak dan povedo, da se ljubijo. Tako sta partnerja prepričana o občutkih drug drugega in sta lahko med spolnim odnosom povsem sproščena.

Po seksu si vzamejo čas za nežnost

Z razvajanjem po spolnem odnosu se krepi razmerje, saj se med njim sproščajo hormoni ugodja, ki povečujejo stopnjo intime.

Samozavestni so

Le nekdo, ki ima rad sebe, ima lahko rad nekoga drugega. In prvi pogoj za sprejemanje sebe je samozavest, ki prav pride tudi tedaj, ko se ugasnejo luči.

Prilagodljivi so

Kdor se lahko prilagaja sočloveku, lažje odkriva, kaj je nekomu všeč. Empatija je pomemben temelj uspešne seksualne zveze, a seveda le, če je prisotna na obeh straneh.

Skrbijo za svoje zdravje

Zdravo in močno telo je eden od pogojev za spolne užitke obeh. Srečni pari to vedo, zato se prehranjujejo zdravo in se redno gibajo ter zdravju namenjajo veliko pozornosti.

Poskrbijo za topla stopala

Morda se sliši nenavadno, a dejstvo je, da topla stopala pripomorejo k večjim užitkom v postelji. Nizozemska študija je namreč razkrila, da je pri ženskah, ki med spolnim odnosom nosijo nogavice in imajo zato topla stopala, možnost za doseganje vrhunca od 50 do 80 odstotkov večja kot pri tistih, ki jih v noge zebe.

Avtorica: M. FL. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)