7 napak v razmerju, ki so lahko usodne tudi za najmočnejše pare

Kako se jim izogniti ter poskrbeti, da bosta za vedno ostala skupaj.

30.4.2019 ob 4:18

moski_zenska_postelja_ljubezen.jpg

V resnici ni recepta in načrta, po katerem bi lahko oblikovala uspešno ter srečno razmerje. Včasih še tako obetajoča zveza pade v nemilost okoliščin. Največkrat zato, ker en od partnerjev (ali oba) v njej zagreši katero od sedmih napak, ki razdvojijo tudi najmočnejše pare.

1 Počivanje na lovorikah

To se ne obnese ne v službi, ne v telovadnici in tudi ne v razmerju. Ne glede na to, kako super se imata, še vedno se morata truditi, da bi se imela še boljše in poskrbeti, da nikoli ne bi dobila občutka, da se vama ni več treba truditi, saj zadeve tečejo kot namazane. Če se bosta polenila, se bo cvetoče razmerje kaj hitro spremenilo. Na slabše.


2 Zanemarjanje čustev

Zlasti za pripadnike močnejšega spola je ukvarjanje s čustvi pogosto izgubljanje časa, uvidevno izražanje lastnih občutkov odveč, upoštevanje tistih partnerja pa nepotrebno. A prav izkazovanje vseh čustev in občutkov dva v zvezi povezuje in med njima gradi čvrsto intimno vez, empatija pa omogoča premagovanje še tako perečih stisk. Brez tega je zveza površna in kot takšna ne more biti uspešna.


3 Pričakovanje, da se bosta vedno strinjala

Eno je razumevanje druge strani, nekaj povsem drugega pa vztrajanje pri tem, da se bosta vedno strinjala. Pa naj gre za podrejanje njegovim idejam in mislim ali vsiljevanje tvojih stališč. Kljub temu, da sta v zvezi, sta še vedno dve različni osebi in to morata sprejeti oba ter iskati kompromise, s katerimi bosta uspešno drug ob drugem krmarila na vajini skupni poti.


4 Zmenki samo ob obletnicah in rojstnih dnevih

Lepo je, da jih obeležujeta, a zgolj pozornost ob takšnih in drugačnih jubilejih za trdno zvezo ne bo dovolj. Razmerje je mogoče primerjati s cvetlico, ki potrebuje redno nego, sicer prav kmalu ovene. Če jo bosta zalila enkrat do dvakrat na leto, vama zagotovo ne bo cvetela.

navade_micna.jpg

5 Pri seksu ne tvegata

Nikar nečesa ne zavračajta samo zato, ker tega ne poznata. Ne v vsakdanjem življenju in ne v spalnici. Če se bosta vedno znova predajala istim spolnim taktikam, se bosta kaj kmalu začela dolgočasiti. Zato bodita odprtih mislih in premikajta meje. Nedvomno bodo zadeve bolj zabavne, kot je bilo sprva videti.


6 Očitanje in pogrevanje preteklosti

Ko stori kaj narobe, to seveda opaziš in mu še dolgo očitaš. Pri tem pa spregledaš vse tisto, kar počne z namenom, da bi ti pomagal, te razveselil in ti pokazal, kako rad te ima. Če si se prepoznala v tem, žal ne bosta dolgo vozila skupaj. Res je, nič ni narobe, če mu poveš, kaj ti ni všeč. A ne pozabi mu pokazati tudi, kako vesela si, ko te z drobnim ali velikim dejanjem razveseli. Ključ je v pravem razmerju: vsaki kritiki naj sledi pet pohval, pravijo strokovnjaki za medčloveške odnose. In še nekaj: ko z neprijetno zadevo zaključita, je ne pogrevajta več.


7 Izživljanje svojih frustraciji na partnerju

Jezna si, ker si se sprla s sodelavko in zato takoj, ko prideš domov, jezo streseš nanj. Kako se počutiš, kadar sta vlogi obrnjeni? Najbrž ne ravno prijetno, zato bi se oba morala zavedati, da je treba konflikte reševati tam, kjer se porajajo, ne pa na ramenih najbljižjega sproščati negativne energije. V nasprotnem primeru bosta z vsakim jeznim pogledom gradila vse višjo steno med vama, ki je na koncu ne bosta več mogla preplezati.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Tinder pravi: to so najbolj seksi poklici in 20 lastnosti žensk, ki moške res odbijajo

Priporočamo tudi: Takojšna privlačnost ali kaj ženske v trenutku začara


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)