5 znakov, da bi bili srečnejši, če bi bili samski

Razmerje včasih zaide na stran pota in nekateri znaki jasno kažejo, da bi bili srečnejši, če bi uživali v samskem stanu.

10.3.2019 ob 4:55

par_tezave_razmerje_micna.jpg

Zgodi se, da se partnerja v zvezi odtujita, da v odnosu na dan pridejo različne vrednote, razhajanja v življenjskih normah ter načrtih in pričakovanjih ali se pojavi nezaupanje.

V sprva skladen odnos se tako prikrade dvom in nenadoma se znajdete na razpotju, na katerem ne veste, kako naprej: vztrajati v razmerju in se truditi, da bi se vendarle obneslo ali zaključiti skupno zgodbo.

Res je, včasih je težko sprejeti odločitev, a obstajajo jasni znaki, ki zgovorno pričajo, da bi morali zakorakati proti samskemu stanu. Sledeče je za Insider izpostavila psihologinja Marni Amsellem.

Ne morete se zadržati, da ne bi preverjali partnerjeve elektronske pošte in telefona

Dvom v zvestobo je najpogostejši izvor nezaupanja med partnerjema. Ne glede na to, ali je upravičen ali ni, ključno, kadar se nezaupanje pojavi je, da se partnerja o njem pogovorita ter skušata priti zadevam do dna.

"V kolikor to zmoreta, lahko premagata negativne misli, ki sicer zvezo pahnejo na ljubezenske čeri. Če pa o svojih občutkih molčite in raje, kot bi o njih govorili, na skrivaj prebirate partnerjevo pošto ter brskate po njegovem telefonu, nista na najboljši poti.

Nezaupanje se je v tem primeru že razraslo v nadzor in posesivnost ter verjemite, veliko bolje bi živeli, če se s tem, ali vas nekod vara, ne bi obremenjevali," je prepričana psihologinja, ki dodaja, da način, ki ga uporabljate ne vodi v rešitev težav, temveč jih samo še poglablja.


Ves čas in energijo vlagate v svojo kariero

Včasih je težko krmariti med osebnim in poslovnim življenjem, a ne glede na to, kako zaposlena sta, morala bi najti čas drug za drugega ter energijo vlagati tudi v vajin odnos.

"V kolikor kateri od vaju pozornost namenja zgolj karieri, v službi ostaja pozno v noč ter dela tudi v prostem času, to pomeni le eno: poslovna pot je zanj na prvem mestu, za razmerje pa zmanjka volje in energije," opozarja Amsellemova in dodaja, da v tem primeru zveza zagotovo ne more uspeti.

Torej: če ste karieristka in je on zato večkrat zapostavljen ali obratno, bi bilo nedvomno bolje, da bi se razšla in se tako posvečala le tistemu, kar vama prinaša veselje. Brez očitkov in slabe vesti.


Vi bi živeli na vasi, on v mestu

Ali obratno, v bistvu to sploh ni pomembno, pomembno je, da ne zmoreta poiskati kompromisa. Torej se bo, v kolikor bosta ostala par, en podredil drugemu in bo celo življenje nesrečen, kar se bo odražalo z vedno večjo zamero in drugimi negativnimi občutki tistega, ki se je preprosto vdal v usodo.

"V kolikor glede osnovnih življenjskih načrtov ne moreta skleniti dogovora, ki bi ustrezal obema, bo en od vaju nesrečen. To pa zagotovo ni namen ljubezenske zveze. Zato bi bilo bolje, da bi oba našla nekoga s podobnimi željami ter pričakovanji," meni psihologinja.


Radi imate počitnice in zabavo, njemu se za to zdi škoda denarja

Odnos do denarja se praviloma pokaže že v samih začetkih razmerja. In v kolikor se glede tega preveč razlikujeta, bosta le težko našla skupno besedo. Kar pomeni, da boste vi ostajali brez počitnic ali vam bo on na dopustovanju očital vsak zapravljeni evro.

"Denar je en največjih kamnov spotike v zvezi in en najbolj očitnih pokazateljev (ne)kompatibilnosti. Če v povezavi z njim na samem začetku ne najdeta skupne besede, jo bosta sčasoma še težje. In tudi v tem primeru bi bili veliko srečnejši samski. Ne glede na to, ali ste varčnež ali zapravljivec," je prepričana Amsellemova.


Niste prepričani, ali je pravi

V resnici nimate pravega razloga, le občutek vam govori, da ni tisti pravi. To pa je še en, po mnenju psihologinje jasen pokazatelj, da v zvezi ne dobivate tistega, kar ste pričakovali.

Ker se nočete prenagliti in sprejemati nerazumnih odločitev, postavite vse na tehtnico: napišite pozitivne in negativne plati vajine zveze ter se na koncu odločite vaši sreči v prid. Čeprav bo to pomenilo, da boste razmerje zaradi šestega čuta končali.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Prešuštniki, to je kazen, ki vas čaka po prevari ali pa Ženske s temi lastnostmi najpogosteje privlačijo samovšečneže in narcise

Priporočamo tudi: Sta šla narazen? Ne naredite teh napak.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)