Tri obvezne poteze samskih punc

Dokler še ne govoriš v dvojini, upoštevaj te nasvete …

5.10.2017 ob 1:40

samskost_micna_unsplash.jpg

Nova zveza vedno pomeni velik korak, ki ga spremlja veliko navdušenja. A zanjo se je treba odločiti iz pravih razlogov. Zato, preden po zaključku starega sploh začneš razmišljati o novem poglavju življenja v dvoje, najprej obvezno stori troje.

Ostani samska in se zabavaj

Bežanje iz ene v drugo zvezo nikoli ni dobra poteza. Bodi nekaj časa samska, se zabavaj, uživaj v lastni družbi in se nauči zamere pustiti v preteklosti. Tudi, ko se boš znova podala v svet zmenkov, ne imej previsokih pričakovanj, temveč samo uživaj. Ne vstopaj v zvezo, dokler razlogi zanjo ne bodo pravi, osamljenost in prepričanje, da nekoga moraš imeti ob sebi, saj ne zmoreš živeti sama, to zagotovo niso.

Nauči se imeti rada

Sebe. Imej se rada in radi te bodo imeli drugi je rek, ki si ga nedvomno že velikokrat slišala. In to drži. Ljudje se do tebe obnašajo tako, kot se do sebe obnašaš sama.

Ni lahko vedno biti pozitiven in samozavesten, a le ti sama se lahko spremeniš in popolnoma sprejemaš. Zanašaj se nase in na svoj notranji glas, posveti se sebi in se vzljubi.

Le tako boš našli nekoga, ki te bo ljubil tako, kot si zaslužiš.

Spoznaj, kakšna zdrava zveza sploh je

V zdravi zvezi je povezanost na vseh nivojih ključnega pomena. Takšne zveze se začnejo in razvijajo počasi ter postopoma. Prijateljstvo, predanost, intima, podpora, zaupanje so v njih prisotni v vsakem trenutku.

Zato si daj čas, ne dovoli, da bi se ujeli v nekdanje napake in oboroženi z znanjem ter izkušnjami iz preteklosti osnuj razmerje, ki mu boš lahko rekla zdravo, kajti prav takšno tudi bo.

Avtorica: M. FL. 
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)