Sedem plusov za samski stan

Kdo pravi da si zato, ker si samska, nesrečna.

14.1.2018 ob 6:05

samska_micna.jpg

Čeprav se zdi, da okolica na tiste, ki niso v zvezi, gleda kot na nesrečne, žalostne in osamljene, ima samski stan v resnici številne pozitivne plati. Ena od njih je svoboda. Če še nisi našla prave ljubezni ali se je vajina skupna zgodba pred kratkim končala, se torej ne smili sama sebi in uživaj. Kajti življenje brez fanta je lahko čudovito, tu pa je sedem jasnih dokazov, da si v resnici srečnica ti.

Zobe si lahko umiješ šele popoldne

Seveda za vikend, ko ti ni treba nikamor. In za kosilo si lahko brez skrbi privoščiš veliko česna in čebule. Tako ali tako je vseeno.

Lahko potuješ

Kadar želiš, kamor želiš, s komer želiš. Povsem spontano ali načrtovano. Nikomur ti ni treba pojasnjevati kam greš, zakaj greš, s kom greš in kdaj se vrneš.

Lahko se popolnoma posvetiš karieri

Končno lahko vse svoje sile uperiš v napredovanje, se vpišeš na tečaj, ki te že dolgo zanima, se prijaviš na športno tekmovanje ali si na drug način zagotoviš osebnostno rast. Načrtovanje družine lahko počaka, čeprav se mama s teboj ne strinja.

Upravičeno si lahko ponosna nase

Ker za vse poskrbiš sama in se ti ni treba na nikogar zanašati ali opirati.

Doma lahko počneš kar te je volja

Lahko cel dan preživiš v pižami, piješ mleko iz tetrapaka, poješ priljubljene pesmi, poležavaš na kavču, pol dneva preležiš v kadi, klepetaš s prijateljico. Je res treba še kaj dodati?

Si gospodarica svojega časa

Prosti čas lahko oblikuješ po tvojih željah in okusu in ni ti treba početi stvari, ki jih ne maraš. To je zelo dobro.

Tvoja sreča je v tvojih rokah

Vsak je svoje sreče kovač in to še kako drži. Sama si odgovorna zanjo in ker si samska, lahko  prisluhneš sebi ter poiščeš tisto, kar te resnično osrečuje. Ob tem krepiš samozavest, saj je tako tebi kot vsem, ki jih imaš rada povsem jasno, da tvoje življenje resnično čudovito. Po tvoji zaslugi.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)