5 stvari, ki jih srečni pari počnejo vsak dan

Dokaz, da se sreča skriva v majhnih stvareh, so pari, ki vsak dan počnejo malenkosti, zaradi katerih je njihovo razmerje tako cvetoče.

24.4.2019 ob 3:45

par_smeh_ljubezen_micna.jpg

Ne morete jesti, ne morete spati, hodite z glavo v oblakih, skratka, zaljubljeni ste in prepričani, da nič ne more uničiti vajine ljubezni.

A vsak, ki je že v dolgem razmerju in vsak strokovnjak za medosebne odnose vam bo povedal, da je zveza veliko več, kot njena začetna faza, da so v njej vselej vzponi in padci ter da se je treba za lep odnos truditi. Tudi tako, da z dragim v vsakodnevno rutino vključita nekaj drobnih dejanj in se jih držita ne glede na to, kako dolgo sta par. Kaj počnejo tisti, ki se z upešnim razmerjem lahko pohvalijo, niza Pure Wow.

Skupaj začenjajo jutra

Dejstvo: začetek dneva vpliva na njegovo nadaljevanje. In seveda tudi na odnos. Raje, kot da prve trenutke novega dneva preživita drug mimo drugega in si komaj zaželita dobro jutro, si vzemita nekaj skupnih minut, popijta skupaj kavo, pojejta zajtrk. Karkoli, kar vama bo omogočilo, da se bosta povezala kot par. Naj to postane navada, ki vaju bo vselej spremljala.

V stiku so cel dan

Komunikacija je pomembna. To ste slišali že ničkolikokrat. A ne samo tedaj, ko sta skupaj, temveč tudi, ko sta vsak na svojem delu ali po opravkih. Kratek telefonski pogovor, sporočilo ali poslana fotografija bodo pomagali graditi povezavo, zaupanje in zavest, da drug na drugega mislita tudi tedaj, ko je med vama fizična razdalja.

Zavedajo se pomena fizičnega stika

Tudi ta je nepogrešljiva sestavina razmerja. Še zdaleč ne zgolj v smislu seksa. Držanje za roke v javnosti ali doma na kavču, objem, poljub, očesni stik med večerjo imajo prav tako izjemno moč. Čeprav je reden seks nedvomno pomembna intimna vez, so neerotični fizični stiki tisti, ki v zvezi gradijo občutek sprejetosti in pripadnosti.

Proste dneve preživljajo skupaj

Ko pride konec tedna, si vzamejo čas za drug drugega. Se podajo na izlet, na pohod, skupaj poslušajo glasbo, kuhajo, plešejo, skratka, se povezujejo na zabaven način, nabirajo nove izkušnje, osvajajo nove dogodivščine in krepijo svoj odnos.

Imajo večerno rutino

Če se dan začne z jutranjo, se zaključi z večerno rutino. Tudi ta znatno vpliva na uspeh zveze. Kaj bo vključevala vajina, je stvar odločitve: skodelica okusnega čaja, sproščanje na sprehodu ali branje knjige. Ter vsak večer skupaj v posteljo. Če je le mogoče. Za dober spanec in srečno zvezo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 10 navad parov, ki so v srečnih razmerjih ali So pari, ki govorijo midva, bolj srečno zaljubljeni?

Morda vas zanima tudi:  Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)