11 žensk o tem, kako so spoznale, da dolgoletni partner ni ljubezen njihovega življenja

Razblinil se je vsak dvom.

12.3.2018 ob 1:45

zenska_sama.jpg

Sprejeti končno odločitev in zveze, zlasti dolgoletne, ni lahko končati.  Včasih so razlogi za usodni korak konkretni, včasih je dovolj občutek, včasih se nenadoma zazdi, da on preprosto ni pravi. 11 žensk je za britanski Cosmopolitan povedalo, kdaj je pri njih nastopil odločilni trenutek, v katerem so rekle: to je konec.

Bil je odrasel otrok

"Nekega dne sem ga pogledala in spoznala, da bi mi bilo bolje, če ga ne bi bilo ob meni, saj tako ne bi bila vselej pod stresom zaradi njegovega mentalnega zdravja, glede česar ni nikoli ničesar ukrenil. Potrebovala sem partnerja, ne odraslega otroka. Potrebovala sem nekoga, ki bi me privlačil v vseh pogledih in te privlačnosti nisem občutila. Ni bil slab človek, le ni se znal spopadati s svojimi težavami. Po štirih letih in pol sem zato storila odločilni korak." Maddy, 28 let.

Usodna selitev

"Najemala sva najin prvi skupni dom in vse, kar sem želela prinesti iz svojega starega stanovanja je odklonil, saj je prednost namenil njegovemu pohištvu, posodi, beli tehniki, celo rjuham. Pogajala sem se in iskala kompromis, a me je vsakič zavrnil. Tudi, ko sva se preselila, je vedno bil tisti, ki je imel glavno besedo. Od tu naprej je šlo samo navzdol, vse do moje končne odločitve." Lucy, 27 let.

To ni bilo to

"Začela sem se sestajati s čudovitim fantom in po nekaj mesecih spoznala, da ni bil takšen, kot sem si sprva predstavljala. Nikakor si nisem mogla zamisliti najinega skupnega staranja. Dobro sva se razumela, a bila sva še mlada in nisem čutila, da je to to. Nekaj je manjkalo, še sama nisem vedela, kaj. Razhod je bil težak, saj mu ni bilo jasno, kaj me je k njemu napeljalo. Rada bi mu razložila, a nisem mu mogla predočiti konkretnega razloga. Ni ga bilo. Bil je samo občutek, ki mi ni dal miru." Debra, 24 let.

Nisem ga pogrešala

"Zdi se mi, da sem vedno vedela, da ni bil pravi. A bila sem mlada in nisem hotela biti samska. Ključni trenutek je nastopil, ko sem neko poletje bivala v tujini in ga sploh nisem pogrešala. Čas sem preživljala z novimi prijatelji, s katerimi sem se odlično razumela in ko sem se vrnila, sem zvezo končala. Nikoli mi ni bilo žal. Prepričana sem, da sem ravnala prav. Kajti v nasprotnem primeru moje življenje ne bi bilo takšno, kot je." Betty, 27 let.

Ustrašila sem se

"Ko mi je rekel, da želi z menoj preživeti preostanek življenja, mi je postalo slabo. Groza me je bilo te misli. Ta občutek je bil zame prelomna točka." Patty, 29 let.

Usoden spor

"Sprla sva se. Kot že velikokrat prej in sedaj sploh ne vem več, zakaj. Ker nikakor nisva našla skupne besede, sem mu rekla, da ne gre za zmago, temveč za iskanje rešitve in za razumevanje drug drugega. On pa je prhnil skozi nos in mi zabrusil, da seveda gre za zmago. Tedaj sem doumela, zakaj se tako pogosto prepirava in da nisva za skupaj." Melinda, 23 let.

Neprimeren oče

"Ko sem pomislila na možnost, da bi bil oče mojih otrok in me je ob tem zmrazilo." Letty, 24 let.

Bil ni niti moj najboljši prijatelj

"Ko sem ozavestila dejstvo, da ne uživam več v času, ki ga preživljava skupaj. Rada sem ga imela kot osebo, kot prijatelja, a niti ne kot tesnega prijatelja, saj se v več vidikih nisva ujemala. Nekega dne sem se zamislila nad dejstvom, da se pogosteje pogovarjam in raje družim s prijatelji, kot z njim. Prepričana sem, da je on čutil enako." Sandra, 28 let.

Krivo je bilo ljubosumje

"Ko sem šla na fakulteto, je postal zelo ljubosumen in posesiven. Ni prenesel, da imam življenje izven zveze in šole. Zdržala sva še dober mesec, čeprav sva bila prej tri leta par." Molly, 29 let.

Usodno srečanje

"Dlje časa sem že vedela, da najina zveza ne pelje nikamor, vendar sem to sama sebi zanikala zato, da bi drugi bili srečni. Nisem verjela, da se bodo zadeve izboljšale, a tako dolgo sva že bila par, da so vsi pričakovali naslednji korak. Tedaj sem spoznala nekoga, ki me je v trenutku prevzel. Fanta nisem prevarala z njim, a vendar sem dojela, da v zakonu z njim nikoli ne bom srečna." Brenda, 30 let.

Prevelika obveza

"Bivši se je hotel poročiti z mano, sama pa nisem videla skupne prihodnosti z njim. Vedno, ko je omenil poroko, sem imela cmok v grlu. Prepirala sva se kot pes in mačka, na veliko področjih se nisva ujemala in vedela sem, da bom, če se bom poročila z njim, naredila veliko napako. Sliši se kruto, a prepričana sem bila, da noben od naju v zakonu niti približno ne bi bil srečen. Zato sem zvezo končala, čeprav je že kupil zaročni prstan." Kathy, 26 let.

Avtorica: M. FL.
Foto: Pexel


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)