Kdaj je čas, da gresta narazen? Strokovnjak za razmerja razkriva znake

Ni vedno lahko presoditi, kdaj se je treba posloviti.

21.5.2019 ob 4:05

razhod_micna_moski_zenska_ljubezen_unsplash.jpeg

Težko je sprejeti končno odločitev in v intimnem odnosu dvigniti roke ter si priznati, da mu ni več pomoči.

V kolikor ni res očitnih znakov, da ne bo šlo več naprej, kot so stalna nezvestoba, neprenehni spori ter tudi nasilje in zloraba, je včasih skoraj nemogoče presoditi, ali je še vredno vztrajati ali je bolje obupati in si dati drugo priložnost nekje drugje.

Zato je strokovnjak za razmerja David Bennett za Insider nanizal nekaj manj očitnih, a prav tako pomenljivih pokazateljev, da bi bila oba srečnejša, če bi se razšla.

Preprosto ni več iskrice

Vsak par na skupni poti okusi tako vzpone kot padce. Življenje prinaša nešteto izzivov in povsem jasno je, da nista vedno usklajena. Tudi (ali zlasti), ko gre za seks. A če spolne privlačnosti do dragega ne občutiš več, se je pametno vprašati, zakaj ostati z njim.

"V kolikor se ti zdi, da nista več ljubimca, temveč zgolj še sostanovalca, da je spolna kemija med vama že davno izginila in da je nikakor ne moreta oživiti je čas, da skupno zgodbo zaključita," pravi Bennett.

"Čeprav se to na prvi pogled zdi plitvo in površno, ostaja destvo, da pomanjkanje spolnosti v razmerju vodi v frustracije, zamere in celo prevare, kar vse skupaj samo še poslabša," dodaja strokovnjak.

Nešteto je stvari, ki lahko vodijo v pomanjkanje zanimanja za seks, zato se o tem morata pogovoriti, a v kolikor rešitve ne bosta našla, je to nedvomno poljub smrti za zvezo.

Čustveno ga varaš

Le kdo še ni srečal neznanca, ki mu je bil ob prvem pogledu všeč. In prav nič ni narobe, če včasih začutiš privlačnost do nekoga, ki ni tvoj dragi.

V kolikor pa se v romantičnih sanjarjenjih pogosto pojavi tvoj sodelavec ali prijatelj in si celo ljubosumna, ker romantično naklonjenost izkazuje drugemu dekletu, si se najbrž že ujela v čustveno varanje, kar je lahko glasno opozorilo, da se tvoja trenutna zveza bliža koncu.

"Če komaj čakaš srečanja z nekom, ki ni tvoj partner, z njim brez zavor deliš občutke, pričakovanja, strahove in težave, je vsekakor čas, da razmerju pomahaš v slovo," meni Bennett. "V kolikor ni tvoj življenski sopotnik tisti, s katerim si čustveno povezana, naj gre vsak na svojo pot, kajti čustveno varanje je še kako boleče in velikokrat za razmerje usodno."

Ljudje, ki jih imaš rada, ga ne prenesejo

Povsem razumljivo je, da imamo ljudje različne kriterije glede tega, kdo nam je všeč in kdo ni. In prav nič narobe ni, če ga ena ali dve tvoji prijateljici ne marata.

A če bi večina tistih, ki te imajo radi in tebi veliko pomenijo najraje videla, da bi on izginil iz obličja Zemlje, dvigni rdečo zastavo.

"Ker tvoja družina in prijatelji z njim niso romantično povezani, je njihova slika o tvojem izbrancu veliko kredibilnejša, kot tvoja. Zlasti v času, ko nanj gledaš skozi rožnata očala," meni Bennett in svari:

"Če vsi, ki jih ceniš menijo, da tvoj dragi zate ni primeren, razmisli o razhodu. Res je, vedno obstaja možnost, da si obkrožena z ljudmi, ki ti ne privoščijo sreče, a vendarle je veliko večja verjetnost, da on preprosto ni pravi, kar boš nekoč v prihodnosti na mnogo trši način spoznala tudi sama."

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash

Priporočamo tudi: To je ključna lastnost žensk, ki se jih moški bojijo ali pa: Zakaj nas tako privlači prav določena oseba

Preberite še: 8 stvari, ki fante na puncah noro privlačijo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)