Niste nemočna žrtev in druge resnice, s katerimi bo razhod lažji

Tedaj, ko srce najbolj boli, je pametno upoštevati nekaj, s prebolevanjem razhoda povezanih ključnih resnic.

4.12.2019 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Niste nemočna žrtev in druge resnice, s katerimi bo razhod lažji

Torej, soočiti se morate z razhodom. Naj je bil ta pričakovan ali je udaril kot strela z jasnega, v vsakem primeru je boleč. Čustva, ki se porajajo v vas, vam zadajajo neizmerno trpljenje in prepričani ste, da bolečina nikoli ne bo popustila in da nikoli več ne boste nikogar ljubili.

Na srečo to ni res. Je pa res, da je pri prebolevanju ljubezenskega brodoloma treba upoštevati nekaj ključnih resnic, ki vam bodo v procesu pomagale. Pet takšnih navaja Your Tango.

Smete biti žalostni

Mnogi so po razhodu jezni sami nase, ker so žalostni. Je že tako, da so solze in žalost v sodobnem času znak šibkosti in nemoči. In kot da to že samo po sebi ne bi bilo dovolj, vam k temu, da končno že nehajte jokati ter objokovati, prigovarjajo še prijateljice ter mama.

Ne poslušajte jih in ne krivite se, ker si ne morete pomagati. Pravico imate biti žalostni in smete jokati dlje, kot le nekaj dni.

Tako kot vsaka druga travmatična izkušnja, tudi razhod prebudi žalost in nič ni narobe, če se ji prepustite. Nasprotno. Narobe bi bilo, če bi jo skušali zatreti in drugim kazati vesel obraz, trpljenje pa skrivati v sebi.

Vaše misli vas bodo lahko spravljale ob pamet

Včasih se vam bo zdelo, da so vaši možgani vaš največji sovražnik. Kajti neprijetni spomini se bodo počasi, a zagotovo umaknili lepim, vi pa boste prepričani, da vas je zapustila najboljša oseba na svetu, da ste storili napako, ker ste obupali nad zvezo in da bi si morda morali dati še eno priložnost.

A vedite, bivši je, ne glede na to, kdo je bil pobudnik za razhod, z razlogom bivši. Ni popoln in vi niste slaba oseba temveč nekdo, ki potrebuje čas, da preboli zlomljeno srce.

Zasledovanje vam ne bo pomagalo

Dandanes je lahko slediti vsem, ki so na različnih družabnih omrežjih. Tudi vaš bivši pri tem ni izjema.

Verjemite, če boste spremljali vse njegove objave, bo vse skupaj samo še težje. Zato se temu za vsako ceno uprite in ga izbrišite z vseh profilov. Tako ga boste veliko lažje izbrisali tudi iz svojega življenja.

Niste nemočna žrtev okoliščin

Ljudje, ki jih doleti razhod, pogosto prevzamejo vloge žrtve. Oni so ubogi, nesrečni, življenje do njih ni pošteno in vse jim gre narobe. Prepričani, da jih je razhod doletel neupravičeno padejo v malodušje, se zaprejo v svoj svet in se smilijo samim sebi ter v veri, da ne morejo storiti ničesar, da bi bilo bolje, objokujejo svojo usodo.

S tem pa se oropajo moči, da bi poskrbeli zase, odprli novo poglavje življenja, pogumno zakorakali v prihodnost in si zagotovili nove priložnosti.

Igranje žrtve, objokovanje usode in smiljenje samemu sebi niso prave poti pri prebolevanju konca zveze. Raje si dopovejte, da ste sam svoj gospodar, da je vaša sreča odvisna le od vas samih in da zmorete življenje vzeti v svoje roke ter ga zapeljati tako, kot je po volji samo vam.

Vedite, da boste našli ljubezen

Seveda sedaj ne verjamete, da je to sploh mogoče. Prepričani ste, da nikoli več ne boste ljubili. Da je bil tisti, s katerim sta se razšla, eden in edini in da je nemogoče, da bi še koga imeli tako zelo radi. Ali celo verjamete, da si zaradi izgubljene priložnosti ljubezni sploh ne zaslužite.

Že zgolj misel, da bi se znova podali v svet zmenkov, je za vas grozljiva. Kako za vraga bi sploh pomislili nanje, ko pa se počutite tako pobito? A bolečina bo popustila. Morda ne kmalu, nekoč pa zagotovo

Verjemite, znova boste ljubili, ne obupajte, kajti zagotovo vas nekje čaka nekdo, ki bo sprejel vašo ljubezen in vam jo vračal v enaki meri. 

Če si boste dovolili biti žalostni, ne boste idealizirali bivšega in vajine zveze, ga ne boste zasledovali na družabnih omrežjih ter se ne boste smilili samemu sebi, se bo to zgodilo prej, kot trenutno mislite.

Preberite še: Oči in mami ne bosta več skupaj: Kako otroka soočiti z ločitvijo staršev

Morda vas zanima tudi: Kako sem ločena pri 40. znova našla ljubezen (osebna izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)