Nevaren trend v svetu zmenkov, ki ne prinese drugega kot trpljenje

Tudi v svetu zmenkov se pojavljajo vselej novi trendi, a nekateri od njih v življenje ne prinašajo nič dobrega.

12.6.2020 ob 5:35 | Foto: Zinkevych/ Gettyimages | Avtor: M. FL.

 Nevaren trend v svetu zmenkov, ki ne prinese drugega kot trpljenje

V sodobne romance vsako leto prihajajo novi trendi in leto 2020, kot poroča DailyStarOnline, pri tem ni izjema.

Nedvomno je na zmenke, razmerja in tudi razhode vplivala nedavna karantena, ki je bila povod za tako imenovani zumping (razhod preko Zooma), se pa je v tem času pojavil še en trend, ki je slabši od vseh, ki so na zmenjkovanja in medsebojne odnose vplivali do sedaj.

V angleškem jeziku je označen z izrazom submarining, po naše bi mu rekli podmorništvo označuje pa pojav, ko nekdo, s katerim ste se že razšli, želi znova priti v vaše življenje.

Zakaj je tako nevaren

Avtorica in strokovnjakinja za razmerja Gigi Engle je o njem povedala sledeče: "Ljudje si iz različnih razlogov želijo obnoviti že končano zvezo, med najpogostejšima pa sta negotovost in dolgočasje.  Morda so naveličani samskega stanu, morda so pravkar končali razmerje, ki je sledilo propadlemu, morda želijo le potrditve in pričakujejo, da jih bodo dobili od nekdanjega partnerja. Zelo malo verjetnosti pa je, da je motiv osebe, ki želi ponovno osnovati zvezo z bivšim, ljubezen."

Usodna kombinacija

Submarinig ni prav nič prijetnejši od drugega, prav tako bolečega trenda, imenovanega ghosting za katerega je značilno, da oseba, s katero ste v zvezi, brez pojasnil preprosto izgine. Tudi za ta izraz ni primerne slovenske sopomenke, nobenega dvoma pa ni, da so omenjenemu obnašanju naklonjene sebične osebe, ki jim ni mar za občutke druge strani.

 

"Če je nekomu mar za sočloveka, nikoli kar ne izgine. Tudi, če se ljubezen izpoje, zvezo konča s pojasnilom in utemelji svoje dejanje. In če se ta dva trenda prekrivata: torej vas nekdo najprej brez razloga zapusti, nato pa nenadoma želi nazaj, nikar ne podležite skušnjavi, kajti v končni fazi zveza ne bo prinesla drugega, kot ogromno bolečine," opozarja Gigi in dodaja:

"Človek, ki ne premore niti toliko čustvene inteligence, da bi poslal vsaj vljudno sporočilo in pojasnil, zakaj končuje zvezo, skoraj zagotovo ni nekdo, s katerim bi lahko osnovali trajen in stabilen odnos."

Odločitev naj bo premišljena

Odločitev, ali dati še eno priložnost ali ne, je povsem vaša. A ne pozabite, da ste enkrat že celili zlomljeno srce. Zato se, kot navaja Gigi, zavedajte, da se zgodba po vsej verjetnosti za vas ne bo srečno končala: "Svetujem vam, da se z nekom, ki je preprosto izginil in se želi vrniti, ne zapletate več. Kajti skoraj zagotovo boste na koncu znova razočarani."

Preberite še: Znana je pot do prepoznavanja karakterja: Postaviti mu moraš samo eno vprašanje

Morda vas zanima tudi: Da spletni zmenki ne bodo prinesli razočaranja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)