Nekdo kuka v vašo spalnico

Odstotek tistih, ki radi gledajo v tuje spalnice, je izjemno visok.

14.3.2016 ob 2:30

shutterstock_303137375.jpg

Tokrat so se raziskovalci osredotočili na fetiše, zlasti jih je zanimalo, kako radovedni smo ljudje. In tako so s pomočjo kanadske raziskave, v kateri je sodelovalo 1000 moških in žensk dognali, kateri so najbolj priljubljeni spolni fetiši. Zaključki: ljudje so bolj radovedni, kot bi si mislili. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Iz izsledkov, ki jo jih objavili v publikaciji The Journal of Sex Research, je mogoče razbrati, da je kar 46 odstotkov ljudi naklonjenih tako imenovanemu voajerizmu (povedano drugače: opazovanju drugih med spolnim odnosom). 35 odstotkov je takšnih, ki so to že celo počeli. Zaprite torej žaluzije, bi lahko rekli.

Moški so sicer temu fetišu bolj naklonjeni od žensk, prav tako je pri njih priljubljen ekshibicionizem. Pri ženskah je poleg voajerizma visoko na lestvci še mazohizem (mešanica sladkosti in bolečine).

Še v številkah. Vsi, ki so te fetiše navedli kot priljubljene, se jim niso predali. Približno 45 odstotkov vprašanih je povedalo, da jih zanimajo, le 26 odstotkov je takšnih, ki so jih okušali tudi v realnosti. 

Še vedno v zadregi. Kar je v določeni meri razumljivo, saj se ljudje svojih fetišev pogosto še vedno sramujejo in ne vedo, kako bi se nanje odzval njihov partner. Zato fantazija ostane zgolj fantazija. Prav to pa ni vedno dobro in bi se bilo morda primerno o tem pogovoriti ter katerega od fetišev prenesti tudi v resnično dogajanje v spalnici in z njim nekoliko začiniti spolno življenje.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)