Nasveti za super vročo erotično masažo

Erotična masaža je odličen način popestritve spolnega življenja.

2.10.2018 ob 4:01

masaza.jpg

Erotična masaža je ena najbolj učinkovitih oblik predigre. Priprava na seks namreč še zdaleč ne vključuje zgolj strastnih poljubov in vročih objemov. Omenjena masaža zagotavlja psihično, fizično in mentalno povezovanje. Hkrati tako tistega, ki jo nudi, kot onega, ki jo je deležen, še kako vzburja.

Strokovnjakinja za človeško spolnost Annabelle Knight je za Cosmopilitan zbrala nekaj odličnih nasvetov za super erotično masažo. Kaj ji bo sledilo, je odvisno samo od vaju dveh.

Zakaj erotična masaža?

"Večina naše vsakodnevne komunikacije poteka na neverbalni ravni. Govorica telesa igra pomembno vlogo pri tem, kako naše občutke izražamo in kako razumemo druge," pravi Annabelle. "Prav zato ima erotična masaža velik smisel. Med njo je komunikacija osredotočena na intimne dotike, kar je odličen način za graditev povezave med ljubimcema. Vsako božanje, stik teles, razvajanje z rokami dragemu sporoča, da obožujete njegovo telo in da upate, da mu je tisto, kar počnete, všeč."

Namen masaže ni zgolj sproščanje nakopičene napetosti in blaženje fizične bolečine. Pri erotični se bolj, kot na blaženje stresa, osredotočajte na prebujanje spolne energije," še dodaja strokovnjakinja.

Pravo vzdušje

Ne potrebujete ogromnega stanovanja in dodatne sobe. Pomembno je, da je kotiček, kjer se bo zadeva odvijala, sproščujoč, domač in poln topline. Lahko ga zmasirate v spalnici, dnevni sobi. Prostor ni pomemben, ob pravem vzdušju bo zadeva kjerkoli  obrodila plodove, bodite pa pozorni na dvoje: 

Temperatura: "Naj ne bo prenizka. Vaš dragi bo najbrž gol in ne želite si, da bi ga med tem, ko ga razvajate, zeblo," opozarja Knightova.

Razsvetljava: "Razmislite o tem, da bi zatemnili luči ali prižgali le nekaj sveč. Premočna svetloba ni primerna, saj ubija pravo vzdušje," svetuje poznavalka.

Pripomočki, ki jih boste potrebovali

Masažni losjon ali olje: "Brez masažnega olja ali losjona ne bo šlo. Z njuno pomočjo bodo roke lepše polzele po njegovem telesu, hkrati bo polt po masaži mehka in nahranjena," pravi strokovnjakinja in dodaja: "Uporabite lahko običajno masažno olje, če pa se boste odločili za takšnega, ki je namenjeno prav erotičnim masažam, boste varni tudi, če bo zašlo na intimne dele vašega telesa.  Nekaj olja nanesite na svoje dlani in mu nato z rokami nudite dolge, čutne dotike."

Upoštevajte občutke

Ne glede na to, kateri del telesa boste vzeli v obdelavo, obstajajo tehnike, ki jih lahko uporabljate povsod. "Bodite pozorni, da pritiski ne bodo premočni, kajti z masažo nočete zadati bolečine," svetuje Annabelle. Vzemite si čas, spremljajte odzive njegovega telesa in najdite delčke, kjer mu masaža najbolj odgovarja.

Spreminjajte dotike

Kot pravi Knigtova, naj bodo začetni gibi dolgi in počasni, sčasoma pa pritiske stopnjujte. Močnejši masažni prijemi mu bodo brez besed sporočali, da je ob vas varen. (Pomislite, kaj ob prvem srečanju začutite ob nekomu, ki vam črvsto stisne roko. Zagotovo v vas zbudi več zaupanja kot tisti, ki vam mlahavo seže v roko).

Izkoristite prstne blazinice

Ne glede na to, kakšne intenzitete je vaša masaža, nasprotja so tista, ki prebudijo pričakovanje in spodbujajo spolno napetost. Zato Annabelle priporoča tudi nežne dotike prstnih blazinic: "Z njimi se občasno sprehodite po partnerjevem telesu, potujte skozi njegove lase, čez ustnice, po njegovem vratu. Mehak dotik bo v njem prebudil močne erotične občutke in stopnjeval pričakovanje."

Gnetenje s prsti

"Pritiskanje, božanje in nežno polzenje občasno nadomestite z gnetenjem in tako sprostite napetost v mišicah. Hrbet, roke, noge, zadnjica se bodo najznatneje odzvali na omenjene dotike. Uporabite svoje palce ter se z močnejšimi pritiski sprehodite po delih telesa, kjer se kopiči napetost," svetuje strokovnjakinja. 

Z vsemi temi nasveti je mogoče običajno masažo povzdigniti v erotično. Kako dolgo bosta zdržala in kaj bo temu sledilo, je vajina odločitev. Vsekakor pa erotična masaža ni nekaj, s čimer bi bilo pametno hitro zaključiti, saj izjemno krepi spolno napetost in intimno povezavo med dvema, ne da bi sploh vključevala penetracijo.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: To! je ključna sestavina, ki zagotavlja odličen seks ali pa Analni seks: 13 stvari, ki jim mora vedeti vsaka ženska


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)