Za boljšo spolnost: 9 izjemno seksi dejanj brez konkretne akcije

Obstajajo erotična dejanja, ki bodo vajino spolno življenje ponesle na nov nivo, čeprav v resnici ne bosta počela nič konkretnega.

15.6.2018 ob 9:44

seks_ljubezen_spolnost_par_kitara_moski_zenska.jpg

Za večino je seks videti takole: predigra, penetracija, razvajanje ali spanje. A prav zaradi takšnega pogleda na spolnost ostajajo dejanja, ki še kako pripomorejo k izjemnemu intimnemu doživetju, zapostavljena. Kar je v resnici škoda, kajti seks je veliko več kot penetracija.

Temu v dokaz govori devet izjemno seksi dejanj. Poglej seznam s portala Your Tango ter s katero od njih nocoj preseneti dragega. In kot rečeno: brez konkretne akcije. Vsaj sprva.

Poskusita vzajemno masturbacijo

"Masturbacija drug ob drugem ni zgolj erotično dejanje, temveč z njo lahko spoznavata, kateri dotiki vama najbolj prijajo in odgovarjajo," meni spolna terapevtka Vanessa Marin.

Konec koncev svoji telesi najbolje poznata sama in tehnike, ki jih uporablja on, naslednjič na njegovem telesu lahko uporabiš ti. Ter seveda obratno.

Namenita si noč za užitke

Načeloma velja, da je seks dejanje, s katerim naj bi partnerja drug drugemu vzajemno prinašala užitke. To seveda drži, a včasih je zadeve pametno malo spremeniti: izberita večer, v katerem se boš posvetila samo njegovim željam ter naslednjič vlogi zamenjajta.

Igrajta se s pogosto spregledanimi deli telesa

Spolna svetovalka Lola Jean priporoča sledeči izziv: en od partnerjev leži, drugi pa se s čutnimi dotiki sprehaja po delih telesa, ki med spolnim odnosom ali predigro običajno ostanejo spregledani: kolena, komolci, stopala, hrbet.

"Komunikacija med vama naj bo neverbalna. Z vzdihi in kretnjami nakazujta, kje bi želela čutiti roke in kakšno razvajanje je najučinkovitejše. Celotna igra temelji na prepoznavanju partnerjevih odzivov in na odkrivanju manj obleganih erotičnih točk."

Zrita si globoko v oči

Globok pogled v oči pripomore k intenzivnejši čustveni povezavi. "Čudovito se je povezati z dragim brez fizičnega dotika in besed. Sprva se bosta najbrž hihitala, saj se vama bo zrenje v oči zdelo nekaj neobičajnega. Ko pa se bosta na takšno početje privadila, bosta lahko čustva drug drugega prebrala iz oči in ob tem občutila, da sta si izjemno blizu," je prepričana Jeanova.

Berita si erotična dela

Že samo poslušanje začinjenih zgodb vzburja v tolikšni meri, kot seks sam. Zato drug drugemu berita odlomke iz izbranega erotičnega dela.

"Kdo pravi, da so pravljice za lahko noč samo za otroke?" v šali pove Lola Jean. "Zapri oči in vpijaj njegove besede, prepusti se njegovemu glasu in podoživljaj zgodbo. Ter nato njemu privošči prav takšno izkušnjo."

Uporabi vibrator

"Vibratorji še zdaleč niso namenjeni zgolj masturbaciji in edini del telesa, ki naj bi ga razvajali, ni tvoja nožnica," meni seksologinja Jess O’Reilly.

Številni jih uporabljajo tudi na drugih delih telesa: dojkah, stegnih, presredku, penisu, domala na vseh erogenih točkah.

"Nobeno presenečenje ni, da obstaja pozitivna povezava med uporabo vibratorjev, številom orgazmov in spolnim zadovoljstvom," dodaja seksologinja.

Igrajta vloge

"Igranje vlog je vir spolnega zadovoljstva parov v dolgih zvezah. Izkušnje mnogih govorijo, da je na takšen način mogoče izboljšati dogajanje v spalnici," je povedala O’Reillijeva.

Zato se podajta v svet igranja. Bodita kreativna, poiščita navdih v seksi video posnetkih, erotičnih filmih, literaturi, uporabita svojo domišljijo. Samo nebo je meja.

Razvajajta se z erotično masažo

"Fizična povezanost je najmočnejši jezik ljubezni. Tesen intimen stik je znak globoke predanosti," je prepričana Jess in dodala, da je ta zlasti za ženske temelj vsake dobre erotične izkušnje, četudi ne gre za sam seks.

En od načinov za doseganje tega je čutna erotična masaža. Ta ne samo, da prebuja spolno energijo, temveč hkrati pomirja, sprošča, umirja bitje srca in na sploh pozitivno vpliva na zdravje, počutje ter intimno razmerje.

Govorita o seksu

Ubeseditev tistega, kar si v seksualnem smislu želita, je še en od načinov za prebujanje erotike, krepitev vzburjenja in spodbujanje vročih občutkov. Lahko povesta, kaj vama je med seksom všeč: "Všeč mi je, ko…" Lahko govorita o tem, kaj bi rada počela, pa še nista. Lahko ga vprašaš, po čem hrepeni on: "Pokaži ali povej mi, kje naj se te dotikam. Kolikokrat bi seksala v idealnem svetu? Kako se počutiš, ko doživiš orgazem? Kako bi rad, da te zapeljem?"

Šola seksa se nikoli ne konča in najboljša je, kadar se partnerja o njem odkrito pogovarjata, sprejemata svojo spolno naravo, ter tisto, kar izražata z besedami, ob prvi priložnosti poneseta v prakso," je prepričana Jess O’Reilly.

Res je, ob vseh teh dejavnostih bosta hotela skočiti drug na drugega, a skušajta se čim dlje vzdržati. Večja, kot bo napetost, višje, kot bo pričakovanje, boljši bo končni dosežek.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)