Napake, ki so lahko grožnja vajini ljubezni

Nihče ne pravi, da so razmerja lahka.

19.2.2018 ob 2:50

par_pexels-photo-168426.jpg

Poglejmo resnici v obraz: ne glede na to, kako rada imaš ljubezenske zgodbe, razmerja v resničnem svetu še zdaleč ne spominjajo na pravljico. So komplicirana, polna vzponov ter padcev in uspešna zahtevajo veliko truda, dela in potrpežljivosti. Vendar smo vsi samo ljudje in na romantični poti počnemo napake. A nekaterim od njih se je v prid cvetoči ljubezni vendarle treba izogniti. Katerih šest je sicer lahko usodnih, niza portal Pop Sugar.

Kuhanje mule

Povedano preprosto: kuhanje mule in trmasto molčanje ni nič drugega, kot izguba časa, energije ter služi zgolj ustvarjanju nepotrebne napetosti. Res je, vse bi bilo veliko lažje, če bi drug drugemu brali misli, a to žal ni mogoče. Zato je treba misli in občutke ubesediti. Govoriti namesto molčati, je tisto, kar omogoča prepoznavanje ter reševanje težav. Jeza, zamera in tihe maše pa jih le še poglabljajo, ter odnos na koncu zapeljejo v prepad.

Grožnje z razhodom

Kadar negativna čustva prestopijo vse bregove, mnogi grozijo s stvarmi, za katere ne mislijo resno. Prav grožnje z razhodom so tiste, ki bodo spodkopale vajin odnos. Kadar so te besede izrečene na glas, pustijo nepopravljivo škodo, saj v drugi strani zbudijo dvom v lastna in partnerjeva čustva. Dvom v resnične občutke pa zvezi nikoli ne koristi.

Primerjava zveze z zvezo nekoga drugega

Nedvomno je imel Theodore Roosevelt prav, ko je izjavil, da primerjava z drugimi ubije vso veselje. Če na zvezo prijateljice, sestre ali sodelavke gledaš s kančkom zavisti in obžaluješ, da tvoja ni takšna, to ni pametno početje. Vedi, da videz včasih vara in tudi, da ti nisi ona in tvoj dragi ne njen fant, ter da je vsaka zveza posebna in neprimerljiva z drugo.

PREBERI še // 20 lastnosti, ki jih moraš iskati pri fantu, s katerim bi bila celo življenje

Lenoba

Potem, ko obdobje medenih tednov mine, se zadeve ustalijo, padeta v cono udobja in rutine ter se drug za drugega in za zvezo prenehata truditi. Prav lenoba in zanemarjanje odnosa pa sta lahko usodni napaki. Razmerje potrebuje dinamiko, le tako se lahko razvija, zato naj vaju ne premami spanje na lovorikah. Ne glede na to, kako prepričana sta, da se imata rada, še vedno si izkazujta ljubezen. Poljub v slovo, poljub ob srečanju, tudi najbolj drobne in na videz nepomembne geste prinašajo veliko razliko.

Pozabljanje na zabavo

Verjamemo, da nimaš veliko časa in tudi on je zelo zaposlen. Zato vse bolj pozabljata na zabavna opravila, ki sta se jima predajala nekoč. S tem pa hitro pristaneta na tankem ledu. Nikoli ne pozabita na smeh in zabavo. Vzemita si čas za norčije, sprostita se, skupaj se smejta in osvajajta nove izkušnje. Ne zgolj početja, povezali vaju bodo tudi spomini nanje. In če teh ne bo, bosta kmalu zašla na napačno pot.

Jemanje dragega kot samo po sebi umevna

Saj poznaš rek: ne veš, kaj imaš, dokler tega ne izgubiš. A kljub temu se kaj lahko zgodi, da nanj začneš gledati kot na samo po sebi umevnega in mu nikoli ne nameniš tistega, kar si zasluži: zahvale, pohvale, odobravanja. Zakaj? Ker pozabljaš na to, kakšno bi bilo življenje brez njega. In če bo enkrat odšel, ker bo imel občutek, da ga ne ceniš, bo prepozno jokati.
Zato se mu večkrat zahvali, razveseli ga kar tako, ne samo za praznike, pokaži, da si hvaležna, ker je v tvojem življenju, bodi pozorna. Ne samo, ker bosta oba srečnejša temveč tudi, ker bo tako vajina ljubezen lepša in trajnejša.

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Čas, ko je postalo prosjačenje za zastonj hotel nekaj normalnega

Najboljši čaj, če vas boli grlo

Šest nasvetov pri iskanju službe, ki so tako osnovni, da jih pogosto pozabimo

Teden z Luno: 19. - 25. februar

Res grde navade svetovnih zvezdnikov

14 stvari, ki jih imajo organizirani ljudje v svojih domovih

Poljub, Ula: Tri ženske smo se celo uro pogovarjale o Yoni. Ja, točno o tem, kar si misliš

Avtorica: M. FL.
Foto: Pexel


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)