Najslabši razlogi za zvezo

Nepremišljenost te bo drago stala.

23.9.2017 ob 5:20

micna_zveza_ThinkstockPhotos-522397592.jpg

Zlomljeno srce res ne zagotavlja najlepših občutkov in včasih se zdi, da je edino zdravilo zanj nova ljubezen. Pa je temu res tako?  Bright Side razkriva, da zaradi objokovanja razpadle zveze nikakor ne gre začenjati nove ter niza še druge, povsem neprimerne razloge za intimno razmerje.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.

Osamljenost

Preden se podate v svet zmenkov, si morate zadati pomembno vprašanje: "Zakaj?" Če se odgovor glasi: "Tako osamljena sem," pomislite še enkrat.

Raje se naučite biti srečni sami, kajti s tem ni prav nič narobe. Nerealno je pričakovati od nekoga, da bo pregnal vašo osamljenost in s tem priklical srečo. Le tisti, ki so povsem zadovoljni v družbi samih seboj, lahko osnujejo uspešno zvezo.

Zato: uživajte v samskem stanu, vpišite se v bralni klub, na vadbo, delavnice, ples, učite se novih jezikov, pridružite se prostovoljcem. Zapolnite osamo in praznino z dejavnostmi, ki vas bodo osrečevale, obkrožite se z zanimivimi ljudmi in kdo ve, med njimi boste lahko našli nekoga, ki bi vam bil res všeč in z njim ne bi bili zgolj zato, ker ste osamljeni.

Pomanjkanje ljubezni do sebe

Še en napačen odgovor na prej zastavljeno vprašanje: "Ker hočem nekoga, ki me bo ljubil." Narobe! Nihče vas ne more ljubiti bolj, kot se lahko vi sami. Ne gre za egoizem in napuh, gre za sprejemanje sebe z vsemi napakami in vrlinami.

Pri tem vam bo lahko v pomoč pozitivna afirmacija Luise Hay: "Popolni ste takšni, kot ste. Zato se imejte radi."

Če vas bo ta vodila skozi življenje, boste spoznali pravo osebo prav v trenutku, ko boste nanjo resnično pripravljeni.

Tolažba

Morda se sliši neresnično, a v resnici veliko posameznikov počne prav to: išče tolažbo in ramo za jokanje. In ob lastniku te rame se kaj lahko porodi ideja, da bi lahko bil tisti pravi.

Res je, v družbi nekoga, ki razume ter zna poslušati, žalost in nelagodje hitro izgineta. Nič ni narobe, če pri nekomu poiščete uteho, a vendar to ne sme biti razlog za osnovanje zveze.

Stara ljubezen

"Čas je za korak naprej!" Vam je znano? Pogosto je slišati ta nasvet, pogosto se razočarani v ljubezni k temu prepričanju zatekajo tudi sami a prav ta, na pogled spodbuden stavek, je velikokrat vir vseh težav: mnogi si razlagajo, da korak naprej pomeni snovanje nove zveze zgolj z namenom pozabiti staro.

Vendar to ni to. Korak naprej pomeni poiskati tisto, kar nekoga osrečuje in mu zagotavlja samozavest. Kmalu po razhodu to nova zveza zagotovo ni.

Pritisk družbe

Povsem srečni in zadovoljni ste, veste, česa si želite in kaj bi v življenju radi, a družina, prijatelji, sodelavci ter širša družba vam vceplja prepričanje, da vam nekaj manjka. Da vam manjka nekdo, ob katerem bi se končno ustalili. Radi bi doživeli tisti pravljičen filmski razplet in zato se spustite v zvezo. Iz povsem napačnih razlogov, zaradi česar boste kaj lahko znova jokali.

Življenje ni film, vaše želje niso želje vaše mame ter ne prijateljice, zato ne popustite pod pritiski. Ne glede na to, kako močni so.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)