To so najboljši ljubimci (moški, ki ženskam najlažje pričarajo orgazem)

Znanstveniki so našli odgovor na vprašanje, kakšni moški ženske najlažje pripeljejo do orgazma.

19.8.2022 ob 8:13 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

To so najboljši ljubimci (moški, ki ženskam najlažje pričarajo orgazem)

Strokovnjaki z univerze Albany so našli odgovor na vprašanje, kateri moški pripadnicam nežnejšega spola najlažje pričarajo vrhunec.

Skupini žensk v daljših heteroseksualnih zvezah so zastavili več vprašanj o njihovem razmerju, značilnostih partnerja ter o njegovi sposobnosti pričarati popolni seksualni užitek. Odgovori so bili, lahko bi rekli, pričakovani.

Premožen, samozavesten in atraktiven ...

Izkazalo se je, da dame najpogosteje dosegajo vrhunce, kadar imajo premožnega, samozavestnega in atraktivnega življenjskega sopotnika.

Najmočnejše orgazme sicer občutijo ženske, katerih moški je na pogled čeden, drugi pomemben dejavnik, ki pripomore do intenzivnega vrhunca, pa so široka ramena partnerja.

"Naša raziskava je pokazala, da je intenziteta vrhunca tesno povezana z zunanjim videzom stalnega partnerja, pomembno vlogo pri tem igra širina njegovih ramen. Pogostost vrhunca pa je v tesni povezavi z njegovimi prihodki," so v zaključku zapisali znanstveniki.

Tudi smisel za humor je pri tem nezanemarljiv. Izkazalo se je namreč še, da ženske s partnerjem, za katerega menijo, da je duhovit, seksajo pogosteje in posledično pogosteje okušajo vrhunce.

"Smisel za humor je pokazatelj samozavesti, prav tako smo ugotovili, da ženske ob partnerju, ki se ponaša s to lastnostjo, večkrat pobudo za seks dajo same," so še dodali.

Nazaj k širokim ramenom

Kot enega pomembnih dejavnikov za kvaliteten seks so strokovnjaki izpostavili širino moških ramen. Zakaj ta igrajo tako pomembno vlogo?

"Čeprav se na prvi pogled vse skupaj sliši malo bizarno, je zadeva povsem jasna: širša ramena nakazujejo na višjo količino moškega spolnega hormona testosterona, s tem so takšni junaki v biološki prednosti," so utemeljili znanstveniki in vsem, ki jih v tem smislu mati narava ni obdarovala polagajo na srce: široka ramena lahko pridobite tudi z vadbo.

Povzeto po portalu Cosmopolitan

Preberite še: Šest osnovnih vrlin res dobrega ljubimca

Morda vas zanima tudi: Tehnika, ki prepreči prezgodnji izliv


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)