Najboljši čas za seks: To so ure, ko je spolno poželenje na vrhuncu

Seksologi zagotavljajo, da sta libido in spolno zadovoljstvo moških ter žensk tesno povezani z obdobjem dneva.

28.3.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Najboljši čas za seks: To so ure, ko je spolno poželenje na vrhuncu

Na spolno življenje vpliva veliko dejavnikov. Tudi ura, v kateri si par za skok med rjuhe vzame čas, je prepričan seksolog Peter Platz. Kako pa se del dneva odraža na libidu in na spolnem užitku moških in žensk? Odgovore prinaša portal 24sata.

Med šesto in osmo zjutraj

Ona: Čeprav je že zbujena, njeno telo še ni pripravljeno na seks. Raven melatonina v telesu je še previsoka, prav tako se po spanju za absolutne seksualne užitke še ni dovolj dvignila temperatura telesa. Seveda je to mogoče spremeniti z nežnim prebujanjem, poljubi in podobnimi razvajanji, v nobenem primeru pa se ne sme preskočiti predigre. Naj bo nežno in počasno.

On: Zadeva pri njemu je drugačna. Ob poplavi testosterona je spolna energija na višku, kar se med drugim odraža tudi z jutranjo erekcijo. Zjutraj njemu nedvomno najbolj odgovarja hitri seks.

Od osmih do desetih zjutraj

Ona: Sedaj se je že povsem prebudila in je pripravljena na seks. Raven endorfinov, hormonov zadovoljstva je narasla in je na višku, zato vzburjenje hitro nastopi.

On: Njegove misli so že drugje, in sicer na delu. Raven testosterona se je spustila in počasi pada pod naravno stanje, zato ni najbolj zagret.

Med deseto in dvanajsto dopoldne

Ona: Močno izostreni so njeni receptorji za okus. Zato je to del dneva, ki je idealen za oralni seks (če ji je všeč okus njegovega produkta) ali za seks z raznimi okusnimi dodatki.

 

On: Zanj je to obdobje dodobra prebujenih miselnih funkcij. Kar pomeni, da o seksu raje razmišlja, kot bi ga okušal v praksi in zato praviloma ni pobudnik za vročo akcijo.

Od dvanajstih do dveh popoldne

Ona: Ženska storilnost v tem času doseže višek, a njene aktivnosti tedaj niso prav nič povezane s seksom. Težko se sprosti in osredotoči nanj, saj se ji po mislih podijo druge obveznosti.

On: Moški je razpoložen za seksi igrice, je pa njegova izvedba v veliki meri odvisna od njenega razpoloženja in njene strasti. Če se mu je ona pripravljena povsem prepustiti, bo dal vse od sebe, da bi jo zadovoljil.

Med drugo in četrto popoldne

Ona:  Njeni reproduktivni organi so najbolj pripravljeni za spočetje novega življenja. Ni najbolj naklonjena počasnemu in nežnemu, temveč divjemu in hitremu seksu.

On: Semenčeca, ki nastajajo v njegovem telesu, so okoli štirih popoldne najkvalitetnejša. Prav zato to čas, ki je idealen za vse, ki nameravajo povečati družino.

Med četrto in šesto uro popoldne

Ona: Večina žensk ni najbolj naklonjena seksu. Če že, bi pristale na seks na brzino in ne za počasno razvajanje.

On: Moški sicer ne zavrne akcije, a tako kot ona, je tudi on naklonjen hitremu seksu. Takšen, ki prežene napetost in negativno energijo mu nedvomno pride prav.

Med šesto in osmo zvečer

Ona: Večerni čas okrepi čutila, zlasti je izostren senzorični sistem na ušesih. Zato zagotovo uživa v nežnem šepetu.

On: Bolj, kot na seks, mu misel v tem delu dneva uhaja na dobro večerjo in na počitek.

Med osmo in deseto zvečer

Ona: To je najboljši čas za odhod v posteljo in malo nežnosti. Ona je polna energije, zlasti po okusni večerji. Pripravljena je na seksi zaključek dneva in neredko da pobudo, on pa se mora samo prepustiti.

On: On je v tem delu dneva pripravljen izpolniti domala vsako njeno željo. Prav to je čas, ko sta njena in njegova seksualna ura povsem usklajena in na istem bregu.

Med deseto in dvanajsto uro ponoči

Ona: Raven melatonina v njenem telesu drastično naraste, zato okoli polnoči potone v globok spanec. Četudi je budna, z mislimi ni ravno pri seksu.

On: On je, čeprav buden, povsem sproščen. Večkrat mu zadiši dolg, počasen seks. Po njem zagotovo trdno zaspi.

Preberite še: Po seksu v tem položaju boste najbolje spali

Morda vas zanima tudi: Pet prizorov iz erotičnih filmov, ki bi jih ženske prav rade doživele


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)