Erotična igrica za popestritev: vezanje za začetnike

Če erotičnega vezanja niste vešči, razmišljate pa o tem, da bi se z njim spoznali poglejte, na kaj morate kot začetnik biti pozorni.

16.3.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Erotična igrica za popestritev: vezanje za začetnike

Po angleško se imenuje bondage. Sam izvorni pojem ima več pomenov; vezanje, suženjstvo, nesvoboda. Tehniko, pri kateri je enemu od partnerjev onemogočeno prosto gibanje, mi imenujemo vezanje in v osnovi gre za dominacijo ter podrejanje, za nadzor in odvisnost, za svobodo ter lastništvo.

Seksualna partnerja v njej igrata vlogi, v kateri en prevzema glavno besedo, drugi mu je podrejen, svoboda gibanja je omejena z vezanjem rok, nog ali drugih delov telesa.

Oseba, katere gibanje je ovirano, igra nemoč in se povsem prepušča drugi strani, s tem okrepi užitke obeh, v seksualni odnos vpetih partnerjev.

Vezanje je vsekakor ena od priljubljenih erotičnih igric, ki je na veljavi še pridobila potem, ko sta svetovno občinstvo očarala film 50 odtenkov sive in istoimenski roman avtorice E. L. James. Natančnih podatkov, koliko parov se z njim spoznava v postelji, sicer ni. Nekatere študije pravijo, da pet, druge 25 in tretje da do 30 odstotkov parov.

A konec koncev število sploh ni pomembno, pomembno je, da pari, ki se mu predajajo, v njem uživajo in da tisti, ki se s to tehniko komaj spoznavajo, poznajo ter upoštevajo nekaj osnovnih pravil.

Zaupanje

Ne glede na to, kaj se dogaja v postelji, medosebno zaupanje je temelj kvalitetnega spolnega odnosa. Prav pri tehnikah podrejanja in dominacije ima ta kvaliteta še večji pomen.

V kolikor med partnerjema ni zaupanja, se lahko celotna zgodba pretvori v strah, paniko in na sploh neprijetno erotično izkušnjo.

 

Jasna delitev vlog

V principu se vloge pri tej tehniki lahko menjajo, a za vsak posamični akt mora biti jasno določeno, kdo igra podrejeno in kdo dominantno. Sicer lahko med njim pride do borbe za moč.

Večina posameznikov ima vlogo, v kateri najbolj uživa ter se v njej najbolje znajde. Seveda lahko zaigra tudi drugačno, a željo po tem mora izraziti preden zadeve stečejo. 

Jasno izražene želje, prepovedi in meje

Pri vsaki, zlasti pri novi spolni praksi, je na mestu pogovor o pričakovanjih in željah obeh partnerjev ter o mejah, čez katero nekdo ni pripravljen stopiti.

Enako velja za vezanje. Jasna pravila o tem, kako močno privezati, kako dolgo ostati privezan, katere dele privezati, kakšna stimulacija je in katera ni dovoljena, kako daleč lahko gre dominanten partner, so v tem primeru obvezna.

Varna beseda

Dogovorita se, katera beseda bo drugi strani sporočila, da se bliža skrajni meji, čez katero ne sme.

Ker tako, kot druge prakse dominacije in podrejanja, tudi vezanje vsebuje drugačno komunikacijo od siceršnjega seks, izrazi, kot so dovolj, bolj nežno, prenehaj, boli in podobni lahko ne bi imeli učinka ali bi bili celo preslišani.

Zato je varna beseda obvezna in stvar dogovora, ki ga morata upoštevati obe strani.

Orodje za izhod v sili

Lahko se zgodi, da privez ni mogoče odvezati, saj se preveč zatisnejo, s čimer izzovejo nelagodje in strah. Da bi se v tem primeru lahko rešili iz zadrege, je izhod v sili orodje, ki je močnejše od vezi.

Uganili ste: v nočni omarici naj bodo vedno škarje, klešče, izvijač ...

Varnost na prvem mestu

Nekaterih delov telesa se nikoli ne sme prevezovati. Mednjo sodi denimo vrat. Če se vendarle odločite za prevezovanje tega, uporabite za to namenjene pripomočke, ki preprečujejo zadušitev.

Dihanje mora biti vedno omogočeno: če torej nekomu prevežete usta, mora biti nos prost. Varnost je vedno na prvem mestu.

Ob upoštevanju teh napotil bo vezanje prijetna izkušnja, saj ta erotična praksa v spolnost vnaša raznolikost, osvežuje razmerje, omogoča močne orgazme, okrepi samozavest ter povezanost med partnerjema.

Lahko tudi spoznate, da pač ni za vas. Česar ne morete vedeti, dokler je ne okusite na svoji koži.

Povzeto po portalu 24sata

Preberite še: Pet prizorov iz erotičnih filmov, ki bi jih ženske prav rade doživele

Morda vas zanima tudi: Razkrito, katere erotične igrice najbolj zanimajo ženske


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)