Na zdravje: Pari, ki nazdravijo skupaj, ostanejo skupaj

Še en razlog za zdravico.

24.7.2016 ob 6:15

pije.jpg

Velikokrat je mogoče slišati, da so sestavine dolgega in srečnega razmerja komunikacija, spoštovanje in zaupanje. Nova raziskava, katere izsledke so objavili v publikaciji  the Journals of Gerontology pa je izluščila še en pomemben dejavnik uspešnega odnosa. In ta je: skupno pitje. (Pozor, ne pijančevanje!)

Več intimnih napotkov poiščite na Facebooku

Prav ste prebrali. V anketi, s pomočjo katere so se dokopali do teh zaključkov, je sodelovalo 2700 parov in izkazalo se je, da so tisti, ki občasno skupaj izpraznijo kakšen kozarček žlahtne kapljice, v svojih zvezah zelo zadovoljni.

Kot rezultate utemeljuje en od izvajalcev poizvedbe, je razloge za to najverjetneje mogoče utemeljiti z dejstvom, da so pari, ki skupaj preživljajo čas, na splošno srečnejši. 

Ujemajoče se navade

A vedite da so tisti, kjer se oba partnerja povsem odrekata alkoholu, srečni v enaki meri kot oni, ki si skupaj privoščijo kakšen kozarček. Težave pa si boste nakopali, če bodo vaše pivske navade povsem v nasprotju s partnerjevimi.

Torej: še vedno se boste morali truditi za razmerje in se včasih pretvarjati, da z zanimanjem spremljate nogomet. Ne bo pa škodovalo, če bosta imela tedaj v rokah vsak svoj kozarec terana.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)