Moški s to lastnostjo pogosteje varajo

Očitno je nagnjenost k prevari pogojena s čisto določeno lastnostjo.

4.11.2020 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Moški s to lastnostjo pogosteje varajo

Nekdo partnerja prevara zato, ker ga je strah resne zveze, drugi, ker mu v razmerju nekaj manjka, tretji, ker se pač ponudi priložnost za skok čez plot.

Za vsakim dejanjem nezvestobe se skrivajo individualni motivi. Včasih so ti povsem jasni, spet drugič jih niti prešuštnik sam ne more ali ne zna pojasniti.

Pa je nezvestoba nekaterim preprosto v naravi?

Velikokrat se zdi, da je nagnjenost k varanju nekomu preprosto položena v zibelko. Kajti priznati je treba, da so posamezniki, ki se za vsako ceno izogibajo skušnjavi, na drugem bregu pa so osebe, ki se rade igrajo z ognjem, se spogledujejo, brskajo po spletnih portalih, ki so namenjeni spoznavanju primernih kandidatov ter stalno iščejo avanturo.

Zato se je ekipa strokovnjakov s kitajske univerze Southwest v Chongqingu odločila pozabavati z nekaterimi lastnostmi, ki naj bi bile skupne prešuštnikom.

Prevarante izdaja glas

Znanstveniki so k sodelovanju povabili 260 prostovoljcev (116 moških in 147 žensk) ter skušali odgovoriti na vprašanje, ali prešuštnike izdaja … glas. Natančneje ton govora.

Sodelujoče so prosili, naj v prid raziskave izgovorijo določene fraze. Nato so jih povprašali o morebitnih izkušnjah z nezvestobo: so že kdaj prevarali partnerja, menijo, da bi lahko bili nezvesti ter ali bi sebe opisali kot predane zvestobi.

Ob zaključku svojega dela so izvajalci pojasnili, so res našli povezavo. In sicer pri moških. Kajti, kot so navedli, so moški z globljim glasom bolj naklonjeni varanju. Pri ženskah te povezave niso mogli potrditi.5

 

Kriv je testosteron

Voditeljica raziskave Jing Zhang je povedala: "Naši rezultati so pokazali, da so izjemno možati moški z globljim glasom pogosteje nezvesti in v manjši meri naklonjeni romantičnim zvezam v primerjavi s feminiziranimi pripadniki močnejšega spola. Pri ženskah ta povezava ni bila opazna."

Kot je še povedala, je fenomen mogoče pojasniti s hormonom testosteronom, ki je vzrok za bolj izražene moške telesne značilnosti in tudi za globlji glas. Višja količina testosterona v telesu pa po njenem mnenju viša tveganje za nezvestobo.

Vse le ni črno-belo

Čeprav je več razlogov, zaradi katerih so moški z globljim glasom privlačnejši in tudi bolj nagnjeni k varanju ter so rezultati raziskave vsekakor zanimivi, je treba na vse skupaj pogledati z malo rezerve.

V študiji je sodelovalo le 117 moških, kar ni ravno visoko število. Poleg tega ni zgolj količina hormonov tista, ki usmerja naše obnašanje. Konec koncev ima vsak človek tudi vest ter moralo in še tako velik prevarant se lahko dokončno umiri, ko najde tisto pravo ljubezen.

V to vsaj želimo, brez znanstvenih raziskav, trdno verjeti.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Osem najpogostejših razlogov za varanje žensk

Morda vas zanima tudi: Priložnost, ob kateri moški najpogosteje varajo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)