Moški pozor! Seks v teh pozah boste lahko obžalovali

Obstajajo spolni položaji, v katerih je veliko možnosti za zlom penisa.

7.10.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Moški pozor! Seks v teh pozah boste lahko obžalovali

Ker prisegate na varen seks, ste pozorni na zaščito. Pred nosečnostjo in pred spolno prenosljivimi boleznimi. Pa vendar, nenačrtovana nosečnost in spolne bolezni niso edino, kar lahko med intimnim aktom ogrozi vaše zdravje. Zlasti moški bi morali upoštevati tudi dejstvo, da lahko med njim pride do zloma penisa. In še, da je ta poškodba verjetnejša v določenih položajih.

Tako vsaj trdijo strokovnjaki iz Brazilije, ki so po drobnogled vzeli primere zlomov penisov iz zadnjih trinajstih let ter skušali ugotoviti, v katerem položaju je najpogosteje prišlo do omenjene nevšečnosti.

Lestvica nevarnih

Verjeli ali ne, znatno število teh nastopi v misijonarskem položaju. Kar 21 odstotkov trpečih je povedalo, da se je zadrega pripetila v njem.

 

Še slabši je s tega vidika položaj kavbojka oziroma ona zgoraj. Kajti skoraj polovica zlomov se je zgodila v njem. Sledila je še ena, sicer priljubljena poza, to pa je bil položaj po pasje. V njem je prišlo do 29 odstotkov omenjenih poškodb.

Rezultati študije so bili objavljeni v časopisu Advanced Urology, kjer so zapisali še, da je visoka verjetnost v položaju kavbojka najbrž posledica dejstva, da ona s celo težo pritiska na njegov organ, sunkovit gib v napačnem kotu pa lahko povzroči zlom oziroma poškodbe opna, ki obdajajo erektilno tkivo, kar izzove močno bolečino ter zatekanje.

Na drugi strani so varnejši položaji, v katerem ima moški popoln nadzor nad penetracijo in lahko nadzoruje tudi kot, v katerem do nje prihaja. A glede na to, da sta se med nevarnimi pozami znašla položaj po pasje in misijonarski, tudi to ni vselej pravilo, piše Daily Mail.

Preberite še: Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Morda vas zanima tudi: Najboljše spolne poze, če fant ni najbolj obdarjen


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)