Kako pomembna je v resnici dolžina seksa

Eno od meril kvalitetnega seksa naj bi bila tudi njegova dolžina, a to še zdaleč ni edino, kar označuje dober oziroma slab intimni akt.

16.7.2021 ob 5:05 | Foto: Dmitry Belyaev/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako pomembna je v resnici dolžina seksa

Kako dolgo naj bi trajal seks? Kar nekaj raziskav namiguje, da večina pričakuje, da bo seks trajal približno pol ure. A to se zdi, glede na podatke inštituta za raziskovanje človeške spolnosti Kinsey, cela večnost. Kajti, kot so odkrili tamkajšnji strokovnjaki, moški neredko od penetracije pa do izliva zdržijo nekje dve minuti.

Kakšna pa je idealna dolžina? "Čarobnega števila ni," je povedala direktorica Centra za seksualno zdravje univerze Indiana, Debra Herbenick.

"Nekateri prisegajo na hitri seks, drugi imajo radi daljše razvajanje, pri tretjih predolg odnos prebudi bolečino. Skratka, kakšen je idealen seks, je odvisno od mnogih dejavnikov in čas, ki si ga par zanj vzame, še zdaleč ni edino merilo kvalitetnega intimnega akta."

Kaj pa povprečna dolžina?

Ob depresivnih izsledkih inštituta Kinsey so se z dolžino intimnega akta ukvarjale tudi druge študije. Ena od njih je vključevala seksualne terapevte. Te so izvajalci povprašali, kako dolg naj bi bil intimni akt od penetracije do orgazma.

Sodelujoči so povedali, da sta dve minuti občutno premalo, tri do sedem minut je sprejemljiva dolžina, idealna od sedem do 13 minut, vse, kar traja dlje od pol ure, pa je predolgo.

 

Spet druga študija, ki je temeljila na analizi podatkov spletne strani Sauceydates.com je pokazala, da tako moški kot ženske menijo, da naj bi seks trajal približno 25 minut.

Preširoko vprašanje

Zakaj prihaja do takšnih odstopanj, je skušala pojasniti nevrostrokovnjakinja Nicole Prause: "Vprašanje, kako dolg naj bi bil seks, je vsekakor preširoko, da bi lahko odgovori nanj zagotovili objektivne rezultate. Vprašanje, ki bi bilo bolj na mestu, bi se glasilo: kako dolgo naj bi bil penis v vagini. Ali kako dolg naj bi bil oralni odnos.

Dolžina pol ure ali več v ženskih očeh namreč najbrž pomeni le nekaj minut penetracije in dolga drugačna stimulacija. Skratka, zadeva nikakor ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled."

Z njo se strinja tudi Herbenickova in zaključuje:

"Čarobnega števila ni. Moškim, ki ga še vedno pričakujejo pa svetujem sledeče: ravnajte tako, kot vam namiguje ona.  Pa še to: sama se osebno ne bi preveč obremenjevala s časom, temveč bi se bolj posvetila temu, kaj vama kot paru bolj odgovarja."

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Raziskave so pokazale: vse to ženskam pomaga pri doseganju orgazma

Morda vas zanima tudi: Tri stvari, zaradi katerih je seks slab (nobena ni povezana z orgazmom)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)