Prednosti in slabosti seksa v vodi

Tako kot vsaka druga stvar, ima tudi seks v vodi temne in svetle plati.

20.7.2021 ob 5:05 | Foto: Aleksandar Karanov/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Prednosti in slabosti seksa v vodi

Seks v vodi je še kako mamljiv in veliko je parov, ki bi se mu z veseljem predali.

"Intimni akt v vodi bi moral vsaj enkrat okusiti vsak par," je prepričana tudi spolna terapevtka Debra Laino, ki je najprej nanizala prednosti tovrstne izkušnje.

Ena on njih je po njenih besedah vzgon, ki ga zagotavlja voda in s tem omogoča seks tudi v položajih, ki so na suhem neizvedljivi. Takole navaja še druge pozitivne vidike:

"Res je sicer, da je seks na javnem mestu lahko rizičen, a zagotovo prežene rutino, kar vedno pripomore k boljšemu spolnemu življenju. Sploh pa, kdo pravi, da kad zanj ni primerno mesto."

Je pa s seksom v vodi povezanih tudi nekaj večjih tveganj, na katere bi morali biti pozorni. Katera ima v mislih terapevtka?

Vlažnost bo manjša

Morda se zdi, da je voda odlično vlažilo. Sicer praviloma je, a v tem primeru deluje ravno nasprotno, kar pomeni, da odstranjuje naravni lubrikant nožnice, posledično lahko med penetracijo nastane več trenja ter z njim povezanih neljubih posledic.

 

Pride lahko od okužbe

V vodi so vselej prisotne tudi bakterije, ki lahko med penetracijo zaidejo v nožnico ter od tam globlje v telo, kjer povzročajo različne okužbe, med drugim okužbe sečil.

V skrajnem primeru se lahko razširijo do mehurja in vodijo v resne zaplete, ki jih je v končni fazi treba primerno zdraviti.

Poveča se lahko tveganje za glivične okužbe

Tako kot za bakterijske, lahko seks v vodi poveča tudi tveganje za glivične okužbe. V bazenih prisoten klor namreč poruši pH vrednost spolovila, s tem se ustvarijo odlični pogoji za prekomerno množenje glivic in glivične okužbe, ki se odražajo s srbenjem tam spodaj ter z obilnejšim izcedkom.

Višje je tveganje za okužbo s spolno prenosljivimi boleznimi

Voda na žalost ne more čudežno izprati spolno prenosljivih bolezni in ne zniža tveganja zanje. Nasprotno. Zaradi večjega trenja in ranic, ki se posledično lahko pojavijo na koži, se verjetnost za okužbo z nekaterimi še poveča.

Možnost za nosečnost ni izključena

Dejstvo: s plavanjem v vodi, v kateri je nekdo ejakuliral, ne boste zanosili. A med seksom s penetracijo se tveganje za nosečnost kljub temu, da sta v vodi, ne zmanjša. Seks v vodi torej ni nikakršna oblika kontracepcije.

Povzeto po portalu 24sata.hr

Preberite še: Potovanje, kampiranje ali wellnes? Strokovnjaki razkrivajo idealen dopust za različne vrste parov

Morda vas zanima tudi: Ideje za dober seks v vročinskem valu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)