Raziskave so pokazale: vse to ženskam pomaga pri doseganju orgazma

Na doseganje ženskega orgazma imajo velik vpliv tudi dejanja pred samim intimnim aktom.

30.6.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Raziskave so pokazale: vse to ženskam pomaga pri doseganju orgazma

Ena od raziskav o ženskem orgazmu je pokazala, da lahko posameznica s stalnim partnerjem vrhunec doživi v zgolj 13,46 sekundah. Kar samo po sebi se pri tem zastavlja vprašanje, zakaj je včasih treba tako malo časa, spet drugič pa orgazma ni niti po dvajsetih minutah.

Seveda veliko dejavnikov pogojuje odgovor nanj, The Sun pa v pomoč vsem navaja seznam malenkosti, ki pripomorejo k ženskemu orgazmu, čeprav nekatere med njimi s samim aktom na prvi pogled nimajo nič skupnega.

Reden seks

Seks za eno noč res deluje erotično in privlačno, vendar ženske veliko lažje doživljajo vrhunce v objemu stalnega partnerja.

Znanstveniki na univerzi Florida so denimo spremljali 1000 žensk in odkrili, da tiste v resnih zvezah dosežejo 15 odstotkov več orgazmov kot tiste v naključnih odnosih.

In še ena zanimivost: ženske v trajnih in resnih zvezah so po seksu zadovoljnejše, četudi vrhunca ne dosežejo.

Prejemanje seksi sporočil čez dan

Ne samo, da je zveza trajna in dolga, pomembno je tudi, kakšna klima v njej prevladuje in kako partner svoji dragi izkazuje ljubezen. Velik učinek pri tem imajo seksi sporočila, je pokazala v časopisu Computers and Human Behaviour objavljena študija.

V njej je sodelovalo 615 parov. Tisti, ki redno izmenjujejo seksi sporočilca, med spolnim aktom občutijo več zadovoljstva v primerjavi s pari, ki te navade nimajo, so na podlagi rezultatov zapisali strokovnjaki.

Zlasti to velja za ženske, katerih možgani ob prebiranju tovrstnih besed sproščajo večje količine dopamina in oksitocina, kot moški možgani.

Razvajanje pred seksom

Razvajanje pred seksom, ne zgolj v smislu predigre, je ključno za doseganje ženskega orgazma.

Kajti, kot so zapisali v časopisu Hormones and Behaviour se tedaj v telesu sproščata hormona testosteron in oksitocin, oba pripomoreta k ustvarjanju psihičnih in fizičnih pogojev za doseganje vrhunca.

Seks v sončni svetlobi

Ne čakajte, da pade noč. Naravna dnevna svetloba ima na libido velik učinek. Prav tako pripomore k večji vzburjenosti in k lažjemu doseganju vrhunca.

Jutranji ali seks čez dan torej nista od muh.

Partnerjeva široka ramena

Humor, sprejemanje partnerja s strani prijateljic, tudi zaslužek vplivajo na doseganje vrhunca žensk. Med fizičnimi značilnostmi pa so s tega vidika na prvem mestu široka ramena.

Te namreč obljubljajo fizično moč, varnost in zaščito, kar v ženskih možganih ustvarja pogoje za orgazem, na podlagi rezultatov raziskave navaja časopis Evolutionary Psychology.

Preberite še: 8 seksi vprašanj, ki jih moški ne upajo zastaviti

Morda vas zanima tudi: 10 res zanimivih dejstev o seksu, ki jih še ne poznate


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)