Skrivnost ženskega orgazma: seksologinja razkriva, kako ga doseči (čim pogosteje)

Najbolj varovana skrivnost ženskega telesa je, kako doseči orgazem vedno in povsod. Če ste tudi vi ena izmed tistih, ki se sooča z vprašanjem, kako vedno doseči vrhunec, vam bodo spodnje vrstice prišle prav.

11.2.2021 ob 5:30 | Foto: Getty images | Avtor: P. K.

Skrivnost ženskega orgazma: seksologinja razkriva, kako ga doseči (čim pogosteje)

Psihologinja in seksologinja Dania Schiftan je za angleški The Sun razkrila, da je mogoče, da ženske dosežejo orgazem le s penetracijo in brez dodatne stimulacije ostalih erogenih točk. Vse, kar mora narediti, je, da spozna določene vrline, ki jo bodo popeljale do nebeških užitkov. »Najbolj pogost mit je, da večina žensk doseže vrhunec zgolj s stimulacijo klitorisa, vaginalni orgazmi pa so rezervirani le za nekatere srečnice. Obstaja tisoč in ena razlaga, zakaj je temu tako. Nekateri krivijo anatomijo, drugi genetiko, tretji pomanjkanje sproščenosti. Vse to so neumnosti,« pravi priznana seksologinja.

Pripravila je nekaj preprostih navodil, ki lahko bistveno izboljšajo vaše možnosti za doživljanje orgazma brez meja.

Začetna stimulacija

Predigra je zelo pomembna in ne pozabite taga dela seksualne izkušnje. Nobena ženska se ne rodi s popolnim zavedanjem svojega telesa, zato si ga dovolite raziskati. Človeško telo je oživčeno na milijone načinov in dovolite si jih poiskati.

Menjavanje tempa

Menjavanje hitrosti vas lahko privede do novih spoznanj. Naj bo to med masturbacijo ali med spolnim odnosom. Preizkusite različne hitrosti in intenzivnosti, od nežnega dotika do grobe akcije.

Trenirajte mišice

Vsaka mišica v vašem telesu ima svoj namen in naučite se jih uporabljati v svojo korist. Med seksom ne pozabite na svoje zadnjične mišice, ki vam lahko prinesejo dodatno stimulacijo. Ob uporabi zadnjičnih mišic tudi vaša vagina postane ožja, kar bo povečalo stimulacijo.

Zmanjšajte intenzivnost vibratorja

Uporaba vibratorja je lahko zelo dobrodošla pri treningu, vendar ne pozabite, da moški penis nima možnosti tresenja, zato bo v realni situaciji stvar nekoliko drugačna. Zmanjšajte hitrost tresenja in poskusite z nežno stimulacijo.

Med gledanjem žgečkljivih vsebin se posvetite dogajanju v telesu

Zagotovo si kdaj privoščite ogled erotičnih vsebin in seksologinja svetuje, da ste takrat pozorni na dogajanje v svojem telesu. Kje začutite največ dogajanja in kaj vas vzburja?

 

Menjajte položaje

Na začetku zveze so pari polni energije in menjavajo lokacije kot tudi položaje. Z leti nekateri pari izgubijo svojo spontanost in tudi menjavanje posteljnih položajev se omeji. Razbijte rutino in zamenjajte položaje, vredno bo!

Osredotočite se na svoje občutke tekom seksa

S partnerjem odkrito spregovorite o svojih občutkih in bodite malo egoistični. Brez slabe vesti lahko poveste, kaj vam poveča užitek in kaj ne.

Seksi govorjenje lahko pomaga

Včasih pomaga tudi t.i. grdo govorjenje, seveda v mejah normale. Privoščite si malo seksi pogovora, ki vaju lahko še dodatno podžge in stimulira vaše možganske centre, ki so odgovorni za porednost.

To počnite, ko ste jezni ali razburjeni

Kadar so jezne, se ženske le redko spravijo med rjuhe. Jeza ali razburjenost pa lahko zelo ugodno vplivata na delovanje živčnih končičev in mogoče se naslednjič po prepiru odpravita v spalnico, kjer bosta zgladila nesoglasja.

Preberite še: Osem najboljših položajev za hitri seks

Morda vas zanima tudi: Pozor, to so za moške najnevarnejši spolni položaji


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)