Moški in orgazem: Igrajo pogosteje, kot bi pričakovali

Očitno niso le ženske tiste, ki v postelji uporabijo svoje igralske sposobnosti.

24.9.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Moški in orgazem: Igrajo pogosteje, kot bi pričakovali

Splošno razširjeno je prepričanje, da zgolj ženske občasno ali pogosto zaigrajo orgazem. Vendar se te taktike poslužujejo tudi moški. In to pogosteje, kot bi si mislili.

V raziskavi univerze Quebec so se znanstveniki poigrali s to temo. V svoje delo so vključili 230 moških, starih od 18 do 29 let in jih povprašali, kako pogosto in zakaj igrajo orgazme.

Priznali so, da so pri približno vsakem četrtem spolnem odnosu z drago vrhunec zaigrali. Zakaj pa? Navedli so različne razloge: predolg seks, nesposobnost ohranjanja erekcije, utrujenost in izguba želje po nadaljevanju.

Koliko moških v resnici igra?

So prej omenjeni junaki izjeme? Zdi se, da niso. Leta 2010 so namreč na univerzi Kansas strokovnjaki k sodelovanju povabili 180 študentov in z njihovo pomočjo prišli do spoznanja, da je približno četrtina sodelujočih vsaj enkrat v življenju zaigrala spolni višek.

Kako jim to uspeva?

Največkrat skušajo drago prepričati z značilnimi zvoki, torej glasnim stokanjem in drugimi verbalnimi dokazi, včasih zavedno napnejo telo in ga nato povsem sprostijo.

Če je v igri kondom, ga hitro umaknejo z mesta zločina in tako uničijo dokaz nepoštenosti, če kondoma par ne uporablja, on njo prepriča s tem, da s svojega junaka po zaključku obriše telesne izločke, ki naj bi, če bi se zadeve razpletle po pričakovanjih, ostali na njem.

Kako prepoznati njegovo igranje?

Obstaja preprost trik, ki bo odkril resnico: nežno se dotaknite najbolj občutljivega dela njegovega penisa, torej glavice. Če se bo pri tem odmaknil, vas nima za norca, kajti po orgazmu je penis, zlasti  njegov vrh, izjemno občutljiv.

Če vaše geste skoraj ne bo opazil, žal do vas ni ravno pošten.

Kaj storiti, če ga ujamete na laži?

Odvisno od narave vajine zveze. Če gre za naključni seks, škoda besed in energije. Če gre za dolgo zvezo, pa je dobro vedeti, kako pogosto in zakaj igra. Morda bi želel malo popestriti vajino spolno življenje, morda je pod stresom, morda je v ozadju karkoli tretjega.

Ne glede na vzrok, dajte mu vedeti, da ga razumete in da stojite ob njem ter ste skupaj z njim pripravljeni odpraviti razloge, zaradi katerih včasih v postelji ne pride do pričakovanega zaključka.

Povzeto po portalu 24.sata

Preberite še: 4 miti o orgazmu, ki si jih ženske razlagamo napačno

Morda vas zanima tudi: Kako orgazem v resnici vpliva na glavobol, krče in druge bolečine


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)