Edina resnična potrditev, da je doživela orgazem

Obstaja veliko domnevnih pokazateljev njenih orgazmov, a zanašate se lahko samo na enega.

10.4.2020 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Edina resnična potrditev, da je doživela orgazem

Žensko igranje orgazma je pogosta tema. Prav tako obstaja veliko pokazateljev, ki naj bi moškim pomagali dognati, ali je ona v postelji resnično uživala, ali je s pridom uporabila igralske sposobnosti. Dva najpogosteje omenjena je izpostavil Your Tango, pojasnil zakaj se nanju ni pametno opirati ter hkrati podal edini dokaz njenega orgazma.

Pa gremo lepo po vrsti in poglejmo najprej najpogosteje izpostavljena (domnevna) dokaza ženskega vrhunca.

Vagina se krči in razteza

Tisti, ki prisegajo nanj trdijo, da se vagina med orgazmi krči in razteza, kar junak seveda občuti in tega pojava ni mogoče zaigrati.

Zakaj se nanj ne gre zanašati?

Ker je, kot prvo, orgazem na takšen način mogoče prepoznati le, v kolikor ga ona doživi med penetracijo (s prsti ali penisom) in tudi, ker krči vagine med spolnim viškom niso vedno prisotni. Hkrati lahko s stiskanjem medeničnih mišic ona ustvari omenjenim pokazateljem podobne občutke in partnerja prepriča, da jo je popeljal do naslade.

Po orgazmu je njen klitoris izjemno občutljiv

Občutljivost sicer traja zgolj nekaj trenutkov, a ta naj bi bila verodostojen dokaz njenega resničnega užitka. Če se ona ob njegovi nameri, da bi še malo razvajal čarobni gumbek umakne, to zanj pomeni, da je dosegel cilj in namen.

 

Zakaj se nanj ne gre zanašati?

Dejstvo je, da je pri večini pripadnic nežnejšega spola ščegetavček po samem orgazmu res izjemno občutljiv ter potrebuje nekaj počitka, a tudi to ni pravilo, na katerega bi se bilo pametno opirati.

Kajti: občutljivost ščegetavčka ne nastopi vedno, včasih je prisotna, drugič ne, za nekatere ženske je pravilo, za druge prej izjema, hkrati se občutljivost lahko z leti spreminja. Sicer pa tiste, ki želijo z zavračanjem razvajanja klitorisa po seksu dragega prepričati, da jih je pripeljal do cilja, tudi to lahko zaigrajo.

Seveda obstajajo še drugi pokazatelji vrhunca: rdeča lica, globoko dihanje, izrazitejše ustnice, napete dojke, vendar tudi ti ne povedo vedno čisto prave resnice.

Ženski orgazem je namreč veliko preveč zapleten, da bi ga bilo mogoče prepoznati zgolj po odzivih njenega telesa, kateri so odvisni tudi od intenzitete vrhunca. Ta je enkrat lahko močan in drugič komaj opazen.

Kako torej vedeti?

Kot prvo: vsi moški, zapomnite si, da je vsaka ženska zgodba zase. Na svetu ni dveh pripadnic nežnejšega spola, pri katerih bi bil orgazem ter odziv telesa nanj enak. Kar je torej izdajalo nekdanjo ljubimko, sedanjo po vse verjetnosti ne bo. In kar je do cilja pripeljalo prvo, pri drugi morda ne bo obrodilo sadov.

To so dejstva, ki jih je treba upoštevati bolj, kot iskati pokazateljev, da je doživela veliki O. In iz tega izhaja pravilo: raziskujte, spoznavajte in vprašajte.

Ter ne iščite skritih ali odkritih dokazov. Pokažite, da vam je mar za njen užitek, bodite pozorni na njeno telo, na to, kateri dražljaji najbolj zaležejo in gradite odnos, ki bo prežet z zaupanjem ter odkrito komunikacijo.

Kajti edini način, ki vam lahko zagotovo pove, ali je doživela orgazem ali ga tokrat pač ni je, da jo vprašate. V kolikor bosta vzpostavila prave temelje za razmerje, vam bo odkrito povedala, kako se je seansa zaključila z njenega vidika. Vi pa nagradite resnico. Četudi ne bo takšna, kot bi jo želeli slišati.

Preberite še: Skrivna naloga klitorisa

Morda vas zanima tudi: Zanimiv položaj, ki žensko pripelje do orgazma v treh minutah


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)