Zdravi prigrizki, ki jih je pametno imeti vedno pri roki

S čim založiti torbico ali police v shrambi.

7.7.2017 ob 10:05

snack_ThinkstockPhotos-583992232.jpg

Saj poznate tisti občutek. Niste lačni, a nekaj bi dali v usta. A ker veste, da prigrizki, s katerimi bi pregnali praznino, niso ravno najboljši, premagujete sebe do onemoglosti. Ampak, prigrizki ne škodujejo vedno! Nasprotno, nekateri so zdravi. Če boste torej izbrali pametno, se vam ne bo več treba upirati skušnjavi. Sledečih šest je ne samo dovoljenih, temveč celo dobrodošlih.

Več koristnih informaciji najdete na Facebooku.  

Jabolka

Ne pravijo zaman, da jabolko na dan prežene zdravnika stran. Jabolka so sadeži, ki vsebujejo ogromno vlaknin (eno pokrije približno petino dnevno priporočenega vnosa teh), zato se odlično priležejo med obroki. Vlaka ohranijo sitost, uravnavajo krvni sladkor in s tem preprečujejo napade lakote. Eno ali dva jabolka imate vedno lahko v torbici, med vsem sortami boste nedvomno našli takšnega, ki bo po vašem okusu.

PREBERITE še // Najboljše malice z malo kalorijami

 Mešanice oreščkov

Ko gre za oreščke, so zvezde mandlji. A če ste se jih že malo naveličali, si privoščite mešanice teh plodov. V njih je ogromno hranljivih snovi, ki v hipu preženejo lakoto. Vsebujejo veliko beljakovin in vlaken. Prav tako boste, če boste hrepenenje med obroki potešili z mešanico oreščkov, v telo vnesli veliko različnih mineralov. Ti mišice navdajo z energijo ter poskrbijo za zdrav krvni pretok, ki je pomemben pri premagovanju utrujenosti.

PREBERITE še // Zakaj bi morali mandlje namakati

orescki.jpg

Sestavine za smoothie

Narezano sadje, nekaj listkov zelene zelenjave, beljakovinski prašek. To je vse, kar potrebujete za okusen smoothie tedaj, ko popoldne pade vaša koncentracija. V blenderju sestavine spremenite v kremasto pijačo. To lahko pripravite vnaprej, jo zamrznete in vedno, ko vam zadiši tekoče krepčilo, odtajate napitek ter uživate, ne da bi morali vključiti blender.

Tablice iz granole

Tablice iz granole skoraj bolj, kot na zdrav prigrizek,  spominjajo na slaščico. A zlasti tiste, katerim je dodano suho sadje, oreščki in med, so odličen prigrizek in premagajo lakoto med obroki, spominjajo na čokoladne tablice, le da so zdravju veliko prijaznejše.

PREVERI recept za odlično granolo z manj maščobe

snack_ThinkstockPhotos-514722216.jpg

Mandljevo maslo

Priznajte, včasih ste lačni, a nimate časa za krepčilen obrok. Tu vam iz zadrege pomaga mandljevo maslo. Namazano na kruh, na krekerjih ali kar z žlico iz kozarca bo telesu hitro zagotovilo zvrhano mero energije in pregnalo lakoto. Lahko se poigrate z različnim okusi in mu primešate javorev sirup, cimet ali kakav. Karkoli, ob čemer boste v zdravem prigrizku uživali še bolj.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)