Tri ženske razkrivajo jedilnik, s katerim so izgubile najbolj trdovratne kilograme

Ker so preverjeni načini najboljši za premagovanje kakršnih koli težav, so tri ženske razkrile, kako so se one znebile najbolj trdovratnih odvečnih kilogramov.

13.2.2021 ob 5:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tri ženske razkrivajo jedilnik, s katerim so izgubile najbolj trdovratne kilograme

Saj veste, kako gre: odločite se odvreči 15 odvečnih kilogramov. Na začetku hujšanje poteka gladko, deset jih hitro izpuhti, potem se zadeva ustavi.

Tistih pet, ki še ostanejo, je tako trdovratnih, da nočejo in nočejo izginiti. Ker zadeva sploh ni redka, so tri dame razkrile jedilnike, s katerimi so premagale zadnje ovire do idealne teže.

Pomembna je organizacija

Allison Tibbs se je z odvečnimi kilogrami spopadala že v študentskih letih. Šele na pragu tridesetih je prenehala obsesivno računati, koliko energije zaužije, namesto tega se je odločila prevetriti način kuhanja, kar ji je prineslo uspeh:

"Prva stvar, ki sem jo uvedla, je bila organizacija. Kar pomeni, da sem začela obroke načrtovati, torej sem sestavila tedenske jedilnike, tem pa prilagodila nakupovalne navade. Tako sem vedno vedela, s čim moram založiti hladilnik, da bom lahko sledila načrtu.  

Naslednji korak je bil upoštevanje osnovnih nasvetov prehranskih strokovnjakov: uravnoteženi obroki, v katerih so zastopane beljakovine, sestavljeni ogljikovi hidrati, zelenjava in zdrave maščobe. Temu sledim že šest let in nikoli se izgubljeni kilogrami niso vrnili."

Takšen pa je njen osnovni jedilnik:

Zajtrk: zeleni smuti iz dveh skodelic ohrovta, skodelice kokosove vode, dveh skodelic jagod, polovice banane, čajne žličke ingverja, čajne žličke kokosovega olja in kocke ledu.

Malica: omleta iz treh beljakov s kozjim sirom, piščancem in špinačo.

Kosilo: solata iz ohrovta in tune z zeljem ter trdo kuhanim jajcem.

Malica: jabolko in indijski oreščki.

Večerja: piščanec in sladek krompir.

Posladek: dva koščka temne čokolade in peščica mandljev.

Polnovredna živila in kuhanje doma

Talia Koren je povedala, da je izgubila zadnjih pet kilogramov, potem ko je začela 75 odstotkov svojih obrokov kuhati sama in se ni več večinoma prehranjevala v restavracijah ali mimogrede na ulici:

"Jedi pripravljam iz polnovrednih živil, vsaj trikrat na teden zmerno vadim. Poleti 2015 sem imela 60 kilogramov, do konca poletja 2016 sem prišla na 55."

Zajtrk: vaflji iz polnozrnate moke s čajno žličko arašidovega masla in polovico banane.

Malica: peščica brusnic in mandljev.

Kosilo: losos na žaru, šparglji, pol pečenega sladkega krompirja s kajenskim poprom.

Malica: jabolko.

Večerja: tortilja iz polnozrnate moke, narezan paradižnik, dve jajci, špinača, nemastni sir.

Desert: pol skodelice jagodičevja, pol skodelice grškega jogurta in malo medu.

Pravo razmerje

Ellen Yin je uspešno odvrgla zadnjih pet kilogramov tako, da je bila pozorna na količino zaužitih beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob:

"Izračunala sem energijsko porabo telesa glede na mojo težo, višino, starost, telesno aktivnost ter presnovo v mirovanju. Ko sem ugotovila, koliko energije potrebujem, sem jo razdelila med omenjena hranila in vsak dan zaužila 15 odstotkov energije manj od priporočene količine. Tako so moji obroki uravnoteženi, z nobeno skupino živil ne pretiravam in kilograme sem premagala brez pretiranega odrekanja."

Zajtrk: en polnozrnat vafelj, 20 gramov nemastnega mesa, dva koščka slanine, 100 gramov jajčnih beljakov, včasih z dodatkom sira.

Malica: beljakovinski smuti: pol banane, dve žlici čokoladnega beljakovinskega prahu, dve žlici arašidovega masla, skodelica mleka, med.

Kosilo: 150 gramov tunine, dve čajni žlici jogurta, solata, 30 do 40 gramov avokada, dve do štiri čajne žlice ovsenih kosmičev.

Malica: grški jogurt z jagodičevjem.

Večerja:  piščanec z žara, 150 gramov riža, pol skodelice fižola, malo sira.

Posladek: sladoled (1150 džulov oziroma 280 kalorij).

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Cela jajca ali samo beljaki: Kaj je v resnici bolj zdravo

Morda vas zanima tudi: To se bo zgodilo, če boste vsak dan jedli borovnice


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)