Štiri skrbi, ki ženskam najpogosteje ne pustijo spati

Najbrž se boste strinjali, da so za neprespane noči najpogosteje krive z denarjem in zdravjem povezane skrbi.

5.10.2020 ob 5:45 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Štiri skrbi, ki ženskam najpogosteje ne pustijo spati

Skrbi in stres so povsem običajne sestavine življenja, ki pa se včasih razrastejo čez vse meje in vplivajo tudi (ali zlasti) na spanec.

Če se tudi sami pogosto premetavate po postelji in razmišljate o neprijetnih stvareh, se boste najbrž strinjali, da vam noči najpogosteje kradejo sledeče skrbi, ki jih izpostavlja Miss7.

Finančne skrbi

V najnovejši raziskavi ameriškega psihološkega združenja, ki se je osredotočila na najpogostejše izvore stresa, so v njej sodelujoče ženske največkrat navedle, da jim spanec kratijo z denarjem povezane skrbi.

Pa naj bo zaradi prenizke plače in previsokih izdatkov, morda so posredi dolgovi, bojazen pred nepredvidljivimi izdatki ali pred kreditno nesposobnostjo. Skratka, zdi se, da je denar tudi spanja vladar.

Skrbi, povezane z delom

Te so zlasti pogoste v sedanjih, z ekonomskega vidika negotovih časih: bom izgubila delo, bom pravočasno zaključila projekt in dokazala, da sem vredna zaupanja, bo šef zadovoljen z mojim delom, me bodo premestili v oddaljeno poslovalnico, se zaradi službe premalo posvečam družini ...

Z delom povezane skrbi niso redke in zaradi njih so noči pogosto predolge.

 

Skrbi zaradi zdravja

Seveda je normalno, da vas skrbi za vaše in za zdravje bližnjih. A v kolikor te skrbi prerastejo v paranojo, zaradi katere ne morete spati, bi morda o njih morali govoriti z zdravnikom.

Ta bi vam skrbi pomagal premagati, saj bi se z njegovo pomočjo prepričali, da so dileme, povezane z zdravjem, velikokrat odveč, v kolikor pa niso, bi vam pomagal pravilno ukrepati in s tem poskrbeti, da zdravje ne bi dodatno trpelo zaradi slabega spanca.

Skrbi zaradi stisk bližnjih

Empatija je lepa lastnost, ki pa je velikokrat dvorezen meč. Kajti kaj lahko se zaradi nje preveč obremenjujete s stiskami in težavami vam bližnjih.

Prav je, da jim skušate pomagati po svojih močeh, ni pa prav, da zaradi težav ljudi, ki jih imate radi, ogrožate svoj spanec in s tem zdravje.

Preberite še: Pet preprostih dejanj za boljši spomin

Morda vas zanima tudi: Odgovor na večno vprašanje: Kako pogosto bi morali menjati pižamo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)