Tri učinkovite sprostitvene dihalne tehnike (ko je vsega preveč)

Dihalne tehnike so preprost način za premagovanje stresa in napetosti.

17.5.2020 ob 5:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tri učinkovite sprostitvene dihalne tehnike (ko je vsega preveč)

Ne glede na to, kje tičijo razlogi za stres in napetost, pravilne dihalne tehnike so tedaj, ko se na nebu zbirajo temni oblaki, učinkovita pomoč, saj predstavljajo kratko, a še kako učinkovito meditacijo.

Če imate zadnje čase pogosto občutek, da je preprosto vsega preveč, se zatecite h kateri od sledečih treh, ki jih priporoča portal Prevention.

Dihanje 8 krat 4

Zaprite oči ali se zazrite v točko v daljavi. Vdihnite skozi nos in med vdihom počasi štejte do štiri. Za hip zadržite sapo in jo počasi izdihnite skozi usta. Pri tem štejte do osem. Ponovite vsaj štirikrat in začutili boste, kako pozitivna energija preplavlja misli ter telo.

 

Usklajeno dihanje

Udobno se usedite, poravnajte hrbet, zaprite oči ali se zazrite v oddaljeno točko pred vami. Počasi vdihnite in pri tem glavo dvignite proti stropu ali nebu. Nato počasi izdihnite, med izdihom pogled usmerite proti tlom ter sprostite hrbtenico. Ponovite vsaj štirikrat.

Dihanje s srcem

Kot pri prvih dveh tehnikah zaprite oči ali se zazrite v točko v daljavi. Obe roki položite na sredino prsnega koša tako, da boste čutili srčni utrip. Naslednjih pet, deset minut dihajte počasi, na polna pljuča ter pustite, da umirjenost in spokojnost preplavita vaše telo.

Preberite še: Pet idej, kako odpihniti posledice slabega dne

Morda vas zanima tudi: Devet manj očitnih znakov, da ste pod hudim stresom


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)