Napitek iz dveh sestavin, ki v trenutku očisti prebavila

Če se vam obeta nor vikend, ga je dobro poznati.

20.11.2016 ob 6:10

prebava_shutterstock_362883215.jpg

Čista prebavila, v katerih se ne kopičijo odvečne snovi, niso ključna le zdravje, temveč tudi za dobro počutje. Prav zato poskrbite, da se bodo strupene snovi iz njih kar najhitreje izločile in si privoščite napitek z izjemno čistilno močjo, ter s takojšnjim učinkom. Pripomogel bo k vzpostavitvi zdravega ravnovesja bakterij v vašem prebavnem sistemu. Ima pa še eno prednost: iz zgolj dveh sestavin ga lahko pričarate kar doma.

Več namigov za zdrav življenski slog najdete na Facebooku.  

Zanj potrebujete dve žlički jabolčnega kisa in dve žlički medu.

Naj bo res naravno

Jabolčni kis v zadnjem času vse bolj pridobiva na slovesu. Ne samo zaradi okusa, temveč tudi zaradi številnih blagodejnih učinkov na zdravje. Pri nakupu bodite pozorni, da boste izbrali res naravnega, brez nepotrebnih dodatkov. Usedlina na dnu je en od pokazateljev, da gre presen, organski, neprečiščen in nepasteriziran izdelek, ki bo imel najboljši vpliv na vaša prebavila. 

--> Preberite še: Idealna ura v dnevu, ko bi morali na veliko potrebo

med.jpg

Snov na dnu je plast sluzi, ki ji pravimo "mati kisa" in med drugim vsebuje bakterijo acetobakter, oziroma ocetno bakterijo. Ta skupaj s kisikom povzroči fermentacijo jabolčnega soka. Prav ta bakterija je tista, ki spodbuja prebavo, zagotavlja čiščenje črevesja in po obroku niža krvni sladkor ter uravnava krvni tlak.

Neprecenljivi med

Med je naravna mešanica več vrst sladkorjev, zlasti glukoze in fruktoze ter v manjših količinah saharoze, dekstrina in drugih. V njem je veliko aminokislin, mineralov, predvsem železa, kalcija, fosforja, magnezija, silicija, natrija in kalija. V manjši meri so v njem prisotne tudi beljakovine. Vsebuje še vitamine C, B2, B6, niacin, vitamina A in K, organske kisline, eterična olja ter druge snovi, ki znatno varujejo pred številnimi oblikami raka in tveganje za tistega, na debelem črevesu, lahko zniža kar za 40 odstotkov.

Aktivne sestavine v njem ubijajo že prisotne rakave celice, hkrati gre za močan probiotik in v črevesju vzpostavlja naravno ravnovesje.

Pretresite in pomešajte

Preden boste kis dodali naravnemu medu, pretresite embalažo, tako da se bo usedlina razporedila po celotni vsebini. Sestavini dobro premešajte. 

Dolg seznam učinkov

Spodbujanje prebave in čiščenje prebavil je le en od pozitivnih učinkov te kombinacije. Ta je ob tem še prava zakladnica antioksidantov, varuje pred sladkorno boleznijo, ima protibakterijski učinek, varuje pred nekaterimi oblikami raka, blaži tveganje za debelost, ščiti pred visokim krvnim tlakom in niža količino slabega holesterola v krvi. 

Zlasti učinkovita je pri preprečevanju raka debelega črevesja, saj imata tako jabolčni kis, kot naravni med izjemno zaščitno moč pred tem malignim obolenjem.

Omenjeno mešanico zaužijte zjutraj ali kadarkoli menite, da vaša prebavila potrebujejo malo pomoči. Lahko jo uživate vsak dan, saj, če niste alergični na med, nima nobenih kvarnih učinkov.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)