Deset najboljših nasvetov za vitek pas (brez diete)

Poglejte nekaj nasvetov, s pomočjo katerih bo vaš pas vitkejši brez omejevanja in odrekanja.

30.11.2021 ob 5:05 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Deset najboljših nasvetov za vitek pas (brez diete)

Ne, do vitkega pasu ne vodijo le stroge ter zdravju velikokrat neprijazne diete. Pot je pogosto lažja in tudi učinkovitejša. Poglejte deset nasvetov portala The Healthy za vitkejši pas, ki vas ne bodo razočarali.

Uživajte probiotike

V prehrano umestite čim več probiotičnih živil, ki ohranjajo zdravo črevesno floro. Kadar je ta porušena, namreč prihaja do plinov, napenjanja in napihnjenosti. Probiotiki niso odlični le za prebavo ter s tem za ozek pas, temveč tudi za izboljšanje razpoloženja in odpornosti.

Zmanjšajte vnos soli

Vnos prevelikih količin soli spodbuja zadrževanje vode v telesu. S tem se poveča tudi obseg pasu, katerega lahko zmanjšate že s tem, da začnete manj soliti hrano.

Pozabite na gazirane pijače (in pivo)

Bi radi na hitro izgubili nekaj centimetrov okoli pasu? Torej prenehajte piti hladno pivo in gazirane pijače. Mehurčki ne samo, da spodbujajo napihnjenost, v kombinaciji z alkoholom in sladkorjem imajo na trebuh dvojni škodljiv učinek. Med drugim tudi zato, ker oboje ruši bakterijsko ravnovesje v prebavilih.

Žvečite z zaprtimi usti

Ne le, ker je to ena od osnov lepega vedenja temveč tudi, ker z žvečenjem z odprtimi usti v prebavila pride več zraka, s tem pa se poveča tveganje za napihnjenost.

 

Izogibajte se žvečilnim gumijem

Mnogi z žvečenjem žvečilnih gumijev želijo utišati lakoto, a ta način zagotavljanja vitke linije ima eno napako: zaradi nje se lahko pojavi napihnjenost. Kajti: z žvečenjem v prebavila pride zrak, drugi razlog pa se skriva v sestavi žvečilk: če vsebujejo ksilitol, sorbitol ali manitol, lahko pospešujejo napihnjenost ter pline.

Pomagajte si z ingverjem

Raziskave so pokazale, da koromač, poprova meta in ingver pozitivno vplivajo na prebavo. V prebavilih namreč povečujejo količino prebavnih encimov, posledično se zaužita hrana lažje in hitreje prebavi.

Poleg tega poprova meta manjša količino plinov in blaži prebavne krče, ingver pomaga pri slabosti, koromač pa je naravni diuretik in tako vsi trije spodbudno vplivajo na vitek pas.

Jejte ananas

Uživanje ananasa pripomore k boljši prebavi in pomirja prebavila. V njem je zastopan antioksidant bromelain, ta spodbuja presnovo beljakovin, pospešuje presnovo na sploh in zmanjšuje tveganje za pline v črevesju.

Pomaga fermentirana hrana

Fermentirana hrana je nepogrešljiva za zdravje črevesja in za dobro prebavo. Spodbuja namreč nastajanje dobrih bakterij in ohranja zdravo črevesno mikrofloro.

Stojte pokončno

In še zadnji napotek, ki ni prav nič povezan s prehrano, še kako pa vpliva na raven trebuh. Z ravno držo je trebuh bolj vitek, saj je ob vzravnanem telesu videti bolj raven. Da o drugih pozitivnih posledicah vzravnane hoje na zdravje in na samozavest sploh ne govorimo.

Preberite še: 6 vitki postavi najbolj prijaznih vrst sirov

Morda vas zanima tudi: Pet odličnih pijač za lepši trebuh


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)