Prenova doma: 6 Instagram profilov, kjer boste našli navdih

Instagram je uporaben tudi za zbiranje idej, od modnih smernic, popotniških destinacij do notranjega oblikovanja doma. To je 6 profilov, kjer boste našli veliko navdiha za popestritev doma.

20.9.2019 ob 5:45 | Foto: Shutterstock, Instagram | Avtor: F. M.

Prenova doma: 6 Instagram profilov, kjer boste našli navdih

Če ste že kdaj prenavljali, opremljali in gradili svoj dom, veste, kako zahtevna naloga je to lahko. Ob oblici ponudbe in različnih slogih, se včasih težko odločimo, kaj nam resnično ustreza, potem pa so tu še prostorske in finančne omejitve. Tisto, kar nam je všeč danes, nam čez dva meseca morda ne bo več, zato moramo pri tem upoštevati kup dejavnikov, sicer bi dom prenavljali vsaj šestkrat na leto.

Vodilo: funkcionalnost in udobje, a tudi cena

In čeprav zadnja leta prevladuje minimalizem, se slogi in okusi še vedno razlikujejo. Ne glede na to, ali ste po duši minimalist ali boem, obožujete hladne in monokromatske prostore, industrijski ali skandinavski slog, ali pa je vaša barvna paleta polna močnih tonov in rustikalnega vpliva, v vseh primerih velja eno. Prostor mora biti udoben in funkcionalen. In prav nič ne škodi, če tudi cenovno ugoden. Kako to doseči? Z veliko raziskovanja in načrtovanja, seveda.

Tu je nekaj profilov na Instagramu, kjer boste našli veliko navdiha in idej ter si malo lažje predstavljali, kako so stvari v prostorih videti v končni fazi izvedbe.

Emily Henderson – @em_henderson

Emily je stilistka, tv osebnost in ustanoviteljica bloga z vsem lepim, poleg tega pa je po New York Timesu tudi avtorica uspešnice Styled. Kako stilira domovanja lahko vidite skozi njen profil, ki je poln svetlih in udobnih stanovanj in domovanj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Henderson (@em_henderson) on

Amy Kim – @homeyohmy 

Amy prihaja iz Los Angelesa, na svojem blogu pa deli bogat navdih za opremo doma. Največ poudarka daje na stanovanja in hiše, kjer je notranjost opremljena v minimalističnih tonih – črni, beli in sivi z dodatki lesenih elementov in zelenja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Kim | HOM Blog (@homeyohmy) on

Natalie Myers – @nataliemyers 

Natalie je večkrat nagrajena notranja oblikovalka, ki sicer prisega na skandinavski slog, a boste pri njej našli tudi nekaj drugačnega navdiha za tople domove.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Myers (@nataliemyers) on

Fiona Michelon – @fiona_michelon_stylist

Urednica profila @homebeautiful živi v Avstraliji, natančneje v Sydneyju. Na svoji spletni strani fionamichelon.com in na obeh omenjenih Instagram profilih deli čudovite ideje za notranji dizajn, ki jih boste z veseljem ukradli.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIONA MICHELON (@fiona_michelon_stylist) on

Jane Ledger – @janeledgerinteriors

Tudi Jane prihaja iz Avstralije, iz Pertha. Je notranja oblikovalka, na njenem profilu pa boste našli sheme interierjev, popolne preobrazbe doma in veliko renovacij kopalnic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Ledger (@janeledgerinteriors) on

Lexi Westergard – @lexiwestergard_design

Lexi prihaja iz Phoenixa, poleg profila, kjer deli številne preobrazbe opremljanja doma, pa seveda stanovanja čez lužo opremlja tudi po naročilu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lexi Westergard Design (@lexiwestergard_design) on


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)