Vila v Italiji, ki je preživela požar, je danes videti tako imenitno (foto)

Vila v Italiji, ki se je nekoč podirala sama vase, je danes preobražena v čudovito domovanje z idiličnim razgledom na sosednje vinorodne griče.

6.9.2019 ob 8:35 | Foto: Hannes Henz/Wespi de Meuron.com | Avtor: F. M.

Vila v Italiji, ki je preživela požar, je danes videti tako imenitno (foto)

Vila med grički, 12 kilometrov od italijanskega kraja Treia, je nekoč čakala na bridek konec. Kljub idilični lokaciji s čudovitim razgledom, je brez stanovalcev samevala in se podirala vase. Stoji že 300 let, nekoč je služila kot kmečka hiša. Leta 1995 jo je prizadel še požar, ki je zagrizel skozi tramove in počrnil stene.

Ko 300 let stara požgana kmetija postane luksuzen vikend

A novi lastniki so ji dali drugo priložnost. Renovacija vile je trajala kar štiri leta, danes pa je njena notranjost videti povsem drugače, kot nekoč. Za prenovo stoji biro Wespi de Meuron, ki je poslanstvo, da ohrani čimveč ogrodja in zgodovine same zgradbe, vzel resno. Hiša je namreč spomeniško zaščitena in vsaj glede zunanjosti lahko rečemo, da sta švicarska arhitekta Markus Wespi in Jérôme de Meuron odlično ohranila kulturno dediščino.

Tradicionalna lupina, sodoben interier

Casa Olivi je navzven morda res videti kot tradicionalna kamnita hiša, vendar je njena notranjost precej bolj sodobna. Interier sta arhitekta popolnoma obrnila na glavo. Nizke stropove sta porušila in prostore odprla vse do tramov in visokih galerij. Notranji dizajn je minimalističen, a udoben, prevladujeta pa belina in topel les ter nekaj dizajnerskih kosov.

Restavracija in transformacija sta v hiši tako odprli pet spalnic, štiri v hiši in eno v dodatnem objektu. Ob hiši namreč stoji še dodatna hiša za goste. Vsaka spalnica vodi v zasebno kopalnico.

Seveda ima tudi bazen!

Le kakšna vila bi to bila, če ne bi imela dodatne zunanje kuhinje z razgledom in velikega bazena, obdanega z udobnimi ležalniki, za ležerno srkanje italijanskega vina in degustiranja italijanskih specialitet. Čeprav gre za vikend, jo lastniki občasno oddajo za različne dogodke, tudi za poroke.

Kakšen preporod je doživela izpred 300 let, po požaru do danes, preverite v spodnji fotogaleriji.

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)