Dovršen slog v mali dnevni sobi

Ni treba, da si na račun pomanjkanja prostora ne opremite dnevne sobe v velikem slogu.

25.8.2015 ob 10:00

05_soba.jpg

Čeprav imate majhno dnevno sobo, to ne pomeni, da ta ne more biti stilsko dovršena in povsem po vašem okusu. Hkrati pa je v majhnem prostoru pomembno, da je tudi funkcionalen. S premišljenim izborom pohištva in opreme dokažite, da je manj več.


Že slediš Mični na Facebooku?

 • Izberite manjše, manj vpadljive kose, s katerimi želite ustvariti več možnosti bodisi za sedenje bodisi za shranjevanje … Poleg sedežne garniture na primer kupite majhen stol namesto dodatnega kavča ali velikega enoseda. S tem bo prostor oddajal občutek lahkotnosti.

 • Poskrbite, da bo imelo pohištvo dvojno uporabnost. Nizka mizica lahko služi kot klopca, nizka omara je lahko miza, sedežna garnitura postelja.
03_soba.jpg
 • Velika sedežna lahko odlično deluje tudi v majhni dnevni sobi. Prepričani morate biti le, da izberete tako, ki ustreza meram celotnega prostora, in jo lahko postavite na najbolj smotrno mesto.
       
 • Dve nizki mizici sta dvojno vsestranski, bolj kot ena velika. Če se odločite, da mize v dnevni sobi sploh ne bi uporabljali, pa bo majhna dnevna soba prostorsko zelo zadihala.
       
 • Dekorativni elementi, kot so slike v okvirih ali stoječe luči, ukradejo pogled in pomagajo, da se ne posvetimo problemu pomanjkanja prostora. Prav tako bo dobro, da televizijo namestimo na steno in s tem pridobimo nekaj prostora pod njo.
 • Zbirka manjših kosov lahko v kakšni dnevni sobi deluje učinkovito in ne natlačeno. Pri kupovanju manjših elementov sledite slogu celotnega prostora. Knjižne police postavite ob okno in jih pobarvajte v barvo okenskih okvirov. Tako bo soba videti večja.
       
 • Ključno pri opremljanju majhne dnevne sobe je, da majhni kosi pohištva niso masivni.

Avtorica: Da. M.


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)