Kaj ne sodi v dom nobene dame

Nobeno pretiravanje, sploh pa ne s fotografijami ljubljenčkov in motivacijskimi reki ni dobrodošlo.

17.8.2015 ob 10:00

shutterstock_286338008.jpg

Dom veliko pove o njegovem lastniku. Tokrat nizamo nasvete svetovno priznanih notranjih opremljevalcev, ki razkrivajo, kateri detajli v domu dame niso dobrodošli. Ob njih namreč gostje ne bodo dobili najboljšega vtisa.

Preveč ženstvenih detajlov. Blazine, resice, rožnati okraski, ... Nikar ne pretiravajte z detajli, ki so lahko odlični, dokler so res zgolj detajli. "Celo stanovanje v rožnatem? Za nobeno ceno," pravi notranja opremljevalka, Nicole Fuller.


Preberite še:

shutterstock_137464871.jpg

Umetno cvetje. "Če si ne želite omisliti pravega, tudi na plastičnega ali svilenega raje pozabite. Pod nobenim pogojem ne gre za sprejemljiv okras," meni ameriška svetovalka za urejanje prostorov, Susan Ferrier.

Plišaste igračke (zlasti v postelji). "Seveda naj bi dom ženske odseval ljubezen," se strinja notranja opremljevalka Joan Behnke. "A ta se ne meri po količini plišastih medvedkov, kužkov in muck. Ker ste odrasli, igračke podarite nekomu, ki še ni."

Uokvirjena motivacijska sporočila. "V smislu 'življenje je tvoje' in podobnih izrekov. Ti jasno sporočajo, da hrepenite po pomoči in podpori," opozarja Susan Ferrier.

shutterstock_165436559.jpg

Kozmetika povsod. Če je imate nekaj v kopalnici, nekaj v dnevni sobi, nekaj pred ogledalom v predsobi, je to že težava. "Resnično ni potrebno, da vsak, ki vstopi v vaše stanovanje, ve, koliko kozmetičnih sredstev potrebujete," meni Nicole Fuller.

Zbirke lutk. Zbirke igrač, zlasti pa lutk, načeloma kažejo, da ste še vedno ujeti v otroštvu, meni Američanka M. A. Allen. "Pogled nanje je zlasti neprijeten za moške," še dodaja.

Spomini iz srednje šole. Vsi strokovnjaki za notranjo opremo so glede tega enotni: ti časi so minili. Kakšna slika s prijateljicami in tistega časa seveda da, pretiravanje s predmeti, ki vas na sredno šolo spominjajo, pa nikakor ne.

Družinske fotografije ob postelji. "Prav nič seksi. Prav tako ne, če bodo z nočne omarice gledali hišni ljubljenčki. Tudi, če boste s temi fotografijami pretiravali na stenah, ne bo izpadlo lepo," vsem damam na srce za konec polaga Fullerlova.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)