Ženske se čez teden oblačijo vse manj urejeno

V ponedeljek je urejenost žensk na višku, polagoma pa začne upadati. V petek se večina v službo odpravi v kavbojkah ali še kakšni bolj sproščeni opravi.

27.11.2015 ob 10:45

shutterstock_257123764.jpg

Rraziskava je pokazala, da urejenost žensk v službi upada, ko se delovni teden bliža koncu. V ponedeljek se jih skoraj tri četrtine odloči za elegantno opravo, že do srede pa želja po takšni urejenosti pade za skoraj polovico. Visoke pete zamenjajo za nižje ali celo za čevlje brez pete. V četrtek nenadoma spet začutijo željo po urejenosti, saj kar 70 odstotkov žensk že večer prej dobro razmisli, kaj bodo oblekle, toda v petek je zgodba povsem drugačna. Velika večina sledi načelu "sproščenega petka" in se v službo odpravi v kavbojkah, nekatere tudi v športnih copatah.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Da bi se izognile temu in ves teden vzdrževale enako mero urejenosti in elegance, je treba le malo domišljije in nekaj novih modnih kombinacij, ki bodo preprečile nihanje od dodelane do nepremišljene oprave. Morda vam pomagajo spodnji nasveti.

Elegantnejše kose zamenjajo kavbojke, udobni puloverji in igrice ogrlice.

Oblecite ujemajočo opravo. Če se vam zdi preveč, da bi vsak dan razmišljali o novi kombinaciji, preprosto oblecite tako imenovano uniformo – črne hlače in črn suknjič ali kostim v kakšni drugi barvi oziroma vzorcu.

Ob čevljih brez pete naj bo preostala oprava dodelana. Do petka ste najbrž že siti visokih pet, zato brez težav obujte čevlje brez njih, poskrbite le, da bo preostala oprava videti odlično. Če se odločite za japonke, kavbojke pustite doma in raje oblecite elegantne hlače, bluzo in suknjič.

Oblecite obleko, ki bo delovala kot majica in krilo. Imate v omari obleko, ki je v zgornjem delu drugačne barve kot v spodnjem? Potem ji dodajte svoj najljubši pas, s katerim boste navidezno ločile spodnji in zgornji del in tako dobile novo opravo, poleg tega pa boste videti urejeno in elegantno.

Majhna, a velika sprememba: srajco z gumbi le na polovici zatlačite v hlače.

Izberite eno barvo in se je držite. Če si izberite le eno barvo, je lažje sestaviti kombinacijo, saj so možnosti omejene in vam ni treba preveč razmišljati o oblekah, ko se delovni teden približuje koncu.

Suknjič nadgradite s pasom. Pas bo navadnemu suknjiču vdihnil nekaj življenja, vaši opravi pa dodal nekaj svežine.

Srajco zatlačite v hlače. Če srajco vedno nosite razpuščeno, jo tokrat za spremembo zatlačite v hlače, dodajte vpadljiv pas, ogrlico ter zanimivo torbico in kombinacija bo popolna.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock, Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)