Ženske črno najraje nosijo na ponedeljek

Večina žensk povsem črno opravo največkrat izbere prvi dan tedna.

4.5.2015 ob 6:30

ParisstrS15066.jpgbg.jpg

Ponedeljki navadno niso najbolj veseli dnevi in večina žensk, kot kaže, žaluje za vikendom, saj se takrat največkrat odločijo za povsem črno opravo. Raziskava je pokazala, da ženske v začetku tedna večinoma nosijo oblačila temnejših odtenkov, s čimer hočejo izraziti svoje razpoloženje po končanem vikendu. 

Verjetnost, da bodo predstavnice nežnejšega spola v ponedeljek oblekle črno, je namreč kar trikrat večja kot ob katerih drugih dnevih.

Do petka že v svetlejši opravi

Kot kaže, je vse skupaj res povezano z vikendom, saj se oprava ob koncu delovnega tedna čudežno posvetli; skoraj polovica žensk se ob petkih namreč nezavedno obleče v svetlejša oblačila.

Udeleženke raziskave so kot razlog za to sicer navedle, da se za črno opravo ob začetku tedna odločajo zato, ker pripomore k boljši delovni osredotočenosti, a so priznale, da se proti koncu tedna svetleje res oblačijo zaradi boljšega razpoloženja, ker se bliža vikend.

Sicer pa črno barvo že od nekdaj povezujejo z večanjem samozavesti, zato bi bila razlaga udeleženk povsem na mestu, čeprav so tudi rdeči barvi pripisali enak učinek.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)