The Roger, nov športni copat švicarskega zvezdnika

Roger Federer je svojo obutev lansiral skupaj s švicarskim podjetjem On. Je veganski in okolju prijazen.

18.7.2020 ob 5:30 | Foto: Mike Owen, Getty Images | Avtor: Š. R.

The Roger, nov športni copat švicarskega zvezdnika

Potem ko je švicarski teniški zvezdnik Roger Federer pred nekaj leti presenetljivo končal dolgoletno pogodbo s športnim opremljevalcem Nike, je bila dolgo neznana usoda tudi njegove znamke oblačil in obutve RF. Ta je nastala pod okriljem sodelovanja z Nikom, Federer si je dolgo prizadeval, da bi jo ohranil, a očitno brez uspeha. Je pa zato te dni predstavil svoj novi športni copat – The Roger, ki je nastal v švicarskem podjetju On, ki se sicer specializira za tekaško obutev.

Federer se je ekipi pridružil lansko leto in skupaj z njo intenzivno delal na novih projektih. Prvi je že zunaj, to je vsestranski športni copat s teniškim pridihom - The Roger Centre Court 0-Series.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on

Predstavili so ga na 17. obletnico Rogerjevega prvega naslova v Wimbledonu. Gre za omejeno serijo copat, oštevilčen je vsak par posebej. »Že leta nazaj sem se navdušil nad obutvijo On, zaradi minimalističnega dizajna in lahkotne udobnosti. Za svoj teniški copat sem si zaželel prav tega, lahkotnosti, udobnosti in gibljivosti za vsak dan,« je dejal najboljši teniški igralec vseh časov.

Pri tem je tudi poudaril, da so pri podplatu uporabili 30 odstotkov veganskega materiala, zgornji del pa je prav tako sestavljen iz recikliranega poliestra. Gre za copat, ki je okolju prijazen.

Federer se je letos lahko mirno posvečal novim projektom, saj je teniška sezona zaradi epidemije praktično odpovedana, Švicar pa se je za nameček odločil še za manjšo operacijo in napovedal, da se bo na igrišča vrnil v letu 2021.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by On (@on_running) on

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by On (@on_running) on


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)