Športni copati za na mestne ulice

Ob nevpadljivih oblekah se obuje pisane športne copate.

25.3.2015 ob 9:00

01_new_WL574PF.02.jpg

Znamka New Balance ima dolgoletno tradicijo, ustanovljena je bila že leta 1906 v Bostonu. Sprva je bila na trgu prepoznana predvsem po obutvi, ki je bila namenjena izključno za šport. Med obvezne modne kose pa so se njihovi oblikovalsko zanimivi športni copati uvrstili potem, ko je oblikovalec Steven Alan na newyorškem tednu mode pred štirimi leti vanje obul svoje manekenke. Kmalu potem so superge znamke New Balance osvojile ulice New Yorka, zdaj pa se vedno pogosteje znajdejo tudi na slovenskih tleh.

Od povsem umirjenih superg do kombinacij barv, za katere si sprva ne bi mislili, da gredo lahko skupaj.

Športni copati 
za k nešportnim oblekam

Različni modeli imajo skupno zanimivost – gre za športne copate, ki se jih nikoli ne nosi ob oblačilih za šport. Pri tem govorimo seveda o modelih, ki so namenjeni ulični modi, a so vseeno izjemno športnih oblik.

03_new_WL574CPV.jpg

Čevlji New Balance so obutev privržencev kulture normcore (to so nekakšni normalni hipsterji, ki se oblačijo v kose, ki so, preprosto, povsem običajni), vedno raje pa jih imajo tudi ženske, ki nosijo bolj elegantna in izstopajoča oblačila. Modna smernica, ki zapoveduje nošenje športnih copat v vsakodnevnih kombinacijah, je zagotovo pomagala k uspehu znamke New Balance, saj so njihovi čevlji, po podatkih trgovine Asos, drugi najbolj prodajani, takoj za Nikom. V letu 2013, ko je udobna obutev obnorela ženske, se je njihova prodaja povečala za kar 900 odstotkov. 

V superge New Balance se rada obujeta Rihanna in Pharrell Williams, vedno pa jih je nosil tudi Steve Jobs. Vse modne poznavalke so začele vzdihovati za njimi, ko so jih videle na oblikovalki Phoebe Philo – kreativni direktorici znamke Celine.

Priljubljenost športne obutve je dobrodošla pri tistih, ki cenijo udobje.

Številke, ki so »in«

Modeli športnih copat se razlikujejo po trimestnih številkah, trenutno je najbolj moden model 574.

ml574prd_nb_14_i.jpg

Ta mesec pa so pri New Balance izdali kapsulno kolekcijo NB Grey, ki vključuje modela 696 in 620. Ti pari bodo težko dostopni, s čimer podjetje ustvarja še večjo željo po tem, da modne navdušenke njihovo obutev čim prej kupijo. Hkrati pa znamka napoveduje, da ostaja, kljub že nekaj sezon trajajoči evforiji, še vedno izjemno moderna.

Avtorica: Daša Mavrič

Foto: New Balance


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)