Tako boste v visokih petah preživeli ves dan

Bodite pozorni na model in material obutve ter za udobnejšo hojo izbirajte obutev z malce širšo peto.

9.11.2015 ob 7:30

paris-pete.jpg

Le katera ne ve, da so čevlji z visoko peto seksi, na videz podaljšajo noge in zato navdajajo z zvrhano mero samozavesti? A prav tako dobro znano je tudi, da noge v njih trpijo. Zlasti, če ste jih primorani nositi cel dan. Da bi se kljub temu izognili žuljem ter neprijetnim bolečinam v stopalu, velja upoštevati sledeče nasvete.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Vedno izbirajte udobne pete

Vrtoglavo visoke in tanke pete, tako imenovani "stiletto" čevlji, so izjemno neudobni. Takšna obutev ni predvidena za celodnevno nošenje in če veste, da vas po službi čakajo še drugi opravki, izberite obutev s širokimi petami. Stopala vam bodo hvaležna.

Ne bojte se čevljev s platformo in polno peto

Predstavljajo idealno različico za vse, ki želijo biti videti bolj elegantni in zlasti višji brez bolečin v nogah in stopalih. Seveda pa naj bosta tudi platforma oziroma polna peta v razumnih višinah.

ParisstrS13455.jpg

Bodite pozornih na model

Bliža se toplejši del leta, ko bodo znova del vsakdana postali sandali s tankimi jermenčki. A pozor, če ti ne nudijo nogi dovolj opore in vam prsti zato silijo naprej, jih raje ne obuvajte. Hoja v njih bo otežena, bolečine pa zvečer še bolj izrazite.

Čez dan se večkrat preobujte

Morda se zdi nasvet malce nenavaden, a deluje. Če imate možnost, čevlje, ki so vas ožulili ali vas v njih začnejo boleti noge, zamenjajte z drugimi. Vsaka obutev namreč na stopala vpliva drugače in zato ni slaba ideja imeti v skritem kotičku pisarne kakšen par z visoko peto.

Izbirajte kvalitetno obutev

Naj vas med nakupovanjem obutve ne zavede nizka cena. Res ni nujno pravilo, a največkrat je za kvalitetne čevlje potrebno seči malce globlje v žep. Vendar je notranjost takšne obutve iz boljših materialov in noga se v njej počuti bolje.

Avtorica: M. F.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)